Política

Un centenar de militants i simpatitzants del PSC del Berguedà abandonen el partit

Argumenten el seu desacord amb el camí que ha pres la direcció socialista en qüestions com la crisi econòmica o les relacions amb Espanya

La decisió arriba tres setmanes després que els quatre regidors socialistes de Berga abandonessin el partit

Un centenar de militants i simpatitzants del PSC del Berguedà s'han donat de baixa del partit per discrepàncies amb la direcció. La decisió arriba tres setmanes després que els quatre regidors del PSC a l'Ajuntament de Berga abandonessin el partit i passessin a ser regidors no adscrits.

Un d'ells, Ramon Camps, ha explicat que la decisió arriba pel seu desacord amb la posició del partit en aspectes com la crisi econòmica o la relació de Catalunya amb l'estat espanyol. “El camí que últimament pren el PSC no és el nostre”, ha expressat Camps.

Els dissidents asseguren en un comunicat que entre ells hi ha “molts històrics del partit que han dedicat molts anys a la militància activa i han treballat en la construcció del projecte socialista”. Ara, afegeixen, el seu compromís és “construir un projecte transversal i capaç d'aglutinar a persones d'esquerres i progressistes amb ganes de treballar pels pobles i la comarca”. En aquest sentit, avancen que tenen posada la mirada en les eleccions municipals del 2015.

El gruix important de les baixes del PSC són de la ciutat de Berga però també hi haurien plegat militants de vuit pobles de la comarca com Gironella, Puig-Reig, Avià, Casserres, Cercs, L'Espunyola i Santa Maria de Merlès.

Camps no ha descartat que es produeixin més baixes en els propers mesos. “És una comarca petita i segurament anirà en augment perquè molta gent té ganes de plegar, ja que no està còmode”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona