Cabanes tornarà a pagar la correguda de la Beneficència malgrat una sentència condemnatòria
El PP rebutja donar suport a una moció de Compromís que exigia destinar eixos diners a fins realment benèfics
El TSJ considera “il·legal” el sistema de venda obligada de les entrades i ha condemnat la Diputació de Castelló a tornar a Vila-real 20.000 per aquest concepte
L'oposició recorda que una de les entitats beneficiades està sent investigada per presumpta corrupció
La majoria absoluta del PP va votar en contra de la moció presentada pel Grup Municipal Units pel Poble-Compromís, en la qual es demanava, que a partir d'ara, l'Ajuntament deixara d'adquirir entrades de l'anomenada correguda de la Beneficència promoguda per la Diputació, i destinara íntegrament eixos diners a fins realment benèfics triats pel propi consistori. La formació subratlla que la contribució dels ajuntaments –a través de l'adquisició d'entrades– és la base que garanteix l'èxit econòmic de l'esdeveniment.
En el text de la moció, es critica el malbaratament d'aquests fons públics amb una situació econòmica tan difícil. “Els diners públics no s'han d'utilitzar per tal de garantir l'èxit d'un espectacle taurí, dels quals sols un part acaben revertint en accions socials. Al contrari, entenem que els recursos públics s'han de gestionar amb criteris d'eficàcia i responsabilitat i que, per tant, els diners públics han de ser directament gestionats pels serveis socials municipals”, pot llegir-se al document.
A més, la formació lamenta els arguments amb què el PP va justificar que 40% dels diners aportats per l'Ajuntament es destinen en pagar intermediaris –toreros, assegurances, publicitat–. “Es podria destinar el 100% de la compra d'entrades a les entitats que ho necessiten realment, sense haver d'enriquir a intermediaris i matar animals que no tenen cap culpa”, subratllen..
4.000 euros
L'any 2011, segons dades facilitades per l'equip de govern, es van pagar 2.160 euros en entrades per als bous, i en 2013, 1.743 –en 2012 no es va celebrar–. Units va recordar que sovint aquests diners s'han destinat a entitats que formen part d'una “xarxa de clientelisme”, i amb casos alarmants com les aportacions a la ONG investigada per la justícia Colombia nos une, els responsables de la quals han sigut detinguts per possible corrupció.
Però el principal argument d'Units pel Poble-Compromís, es judicial, ja que recentment el TSJ ha donat la raó a l'Ajuntament de Vila-real. La sentència de l'alt tribunal valencià considera “il·legal” el sistema de venda obligada d'entrades per a aquest esdeveniment i condemna a la Diputació a retornar al municipi els 20.000 euros de les entrades de bous de la Beneficència