Política

L'Olleria destina els mateixos diners a esports que a benestar social, educació i promoció econòmica juntes

La Coalició Compromís denuncia trobar-se davant d'una proposta que no deixa veure el programa econòmic i social del govern conservador

D'aquest pressupost cal destacar una cosa: els diners destinats a esports 154.000€ són els mateixos que destinen a Educació (43.000), Benestar social (92.000) i Promoció econòmica (15.500) junts. Això ho diu tot en opinió de Julià Engo, síndic portaveu de la coalició Compromís per l'Olleria.

Tothom vol que s'ajude els esportistes de base i els clubs, que es promocione l'esport com a salut i altres coses, però aquestes prioritats que reflectixen al pressupost l'equip de govern conservador, “són tota una declaració de principis, què evidentment no compartim”.

L'actual equip de govern de l'Olleria, sembla més preocupat de com s'arreglen internament, que d'arreglar el poble. Semblen més preocupats perquè el portaveu del PP no vote en contra els pressupostos, que per dissenyar un bon pla de govern. Semblen més preocupats per fer el relleu en l'alcaldia d'ací un any, quan Jesús siga alcalde, que per fer alguna activitat perquè es generen iniciatives que fomenten la creació de treball a l'Olleria.

Mentre això passa, Julià Engo assegura voler subvencions per a l'arrendament de naus industrials i locals ubicats a la zona industrial del Carrascot i el centre històric de l'Olleria, que poden arribar fins al 50% del cost de lloguer durant el període de juny a desembre de 2013, amb un màxim de 150€/mes per als locals i 300€/mes per a les naus.

També volen tirar endavant amb un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament, entitats de crèdit i fons d'inversió i les associacions empresarials, a través del qual es facilitarà el finançament necessari per al desenvolupament de projectes empresarials innovadors o tecnològics que siguen viables i que generen ocupació a l'Olleria.

Igualment es proposa des de Compromís, l'exempció de pagament de la llicència d'obertura dels nous establiments que s'ubiquen a l'Olleria, la qual cosa comporta un estalvi d'entre 400 a 1.100 €, depenent del tipus de negoci.

Una bonificació del 50% a l'Impost d'Activitats Econòmiques (I.A.E.) per a les noves empreses, durant els primers 5 anys de tributació.

Una bonificació de fins al 50% a l'Impost d'Activitats Econòmiques (I.A.E.) per a les empreses que incrementen la plantilla de treballadors amb contractes indefinits, durant el període impositiu immediatament anterior.

I per ajudar a substituir vehicles contaminants i més cars a la llarga, una bonificació de fins un 75% en l'Impost de Vehicles: 50% en Vehicles Híbrids i 75% en Vehicles Elèctrics.

Aquestes idees no són miraculoses, només són aportacions de la Coalició Compromís per millorar la salut econòmica de la localitat. Aquestes són mesures que municipis amb govern Compromís estan portant-se a terme i que simplement l'actual govern de l'Olleria ni se'ls ha passat el cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.