Regina Parellada, de CiU, és la primera alcaldessa de Viladecavalls

Després d'haver trencat el pacte amb els socialistes, governarà en minoria i promet transparència

Els eixos del mandat de Parellada seran «la màxima transparència possible», a més d'«evitar les crispacions i intentar arribar a enteses». En aquesta línia, la nova alcaldessa va acceptar la proposta d'ERC i ICV de fer una auditoria externa a l'empresa municipal Viladecavalls Multigestió. «Intentarem buscar el màxim de claredat», va afegir. A més, va reiterar la seva voluntat de governar en minoria, consensuant els projectes amb l'oposició. Així, es trencarà el pacte a què la federació nacionalista havia arribat amb l'agrupació socialista liderada per Francisco García Cano. «Arribar aquí, no ho volia ningú; som aquí en un exercici de responsabilitat», va assenyalar l'alcaldessa.

Parellada va ser escollida amb els sis vots de CiU. La resta de regidors, set, es van abstenir. L'altra candidatura, la de Joan Antoni Olivares, va obtenir només dos vots (el seu i del seu company de partit). Olivares va reclamar que la votació fos a mà alçada i no secreta en una urna com estava previst en un principi per garantir «la transparència». I així es va fer finalment. La majoria simple de la candidatura de CiU, afegida al fet que va ser la llista més votada el 2007, va atorgar l'alcaldia a Parellada.

Paco Vega va desitjar a l'alcaldessa que tingués una gestió «tranquil·la» i «eficaç». Olivares va insistir que la seva candidatura pretenia «transparentar la seva posició» i va afirmar que no ha establert cap pacte. L'ecosocialista va instar l'alcaldessa a redreçar la situació, canviar dinàmiques i establir relacions. El portaveu d'ERC, Lluís Soler, va aclarir que no van presentar candidatura perquè la seva tasca és a l'oposició. «La nostra feina seguirà sent de control», va advertir.

Abans, Josep Faure, president de CDC i número 7 de la llista de CiU, va jurar l'acta de regidor.

Regidora des del 1999

Regina Parellada té 60 anys, dos fills i és veïna del nucli de les Carenes de Can Turu de Viladecavalls. És regidora al municipi des del 1999, fa 10 anys, i inicialment va assumir la cartera d'Ensenyament i posteriorment també Cultura i Joventut. En aquest mandat és la responsable de les regidories de Cultura i Ensenyament. De fet, va ser la primera dona regidora. Ara és la primera alcaldessa. «Espero que el meu exemple el segueixin altres.» En el seu discurs va destacar «l'orgull» que és per a ella «assumir aquest lideratge». Però també va tenir un record per a l'exalcalde Sebastià Homs. «Ens ha deixat un gran polític, un home proper que sabia donar a cada veí la resposta adequada», va destacar Parellada, que va afegir que era un home que «va sentir a l'ànima cada batec d'aquesta vila». Per això, l'única opció ara és «caminar endavant, amb pas decidit, i recomençar amb força i responsabilitat».

Retrets de García Cano

Un cop fora de l'equip de govern, el portaveu de l'agrupació socialista, Francisco García Cano, no va estalviar els retrets contra CiU, que va acusar de no haver-lo avisat que el pacte de govern s'havia trencat. «Quan es comença una nova etapa s'ha de saber acabar l'antiga», va criticar el socialista. García Cano va recordar que es van confrontar amb el PSC, partit del qual va ser expulsat, per tirar endavant l'acord amb la federació nacionalista per prioritzar els interessos del municipi. «La situació política no ha variat de fa una setmanes a ara», va constatar. Per això, els socialistes consideren que Parellada no és la seva candidata tot i que li van oferir la seva «lleialtat». En una declaració molt desafortunada que va provocar les protestes del públic, García Cano va acusar CiU «d'enterrar un mort per desenterrar-ne un altre». Després es va disculpar. L'alcaldessa li va etzibar: «Això no toca.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.