Política

L'Ajuntament de Cardedeu fa esborrar el mural independentista de l'entrada del poble

L'alcaldessa Calamanda Vila de CiU admet que va ser “del tot inoportú” fer aquesta acció en Festa Major

La convergent dóna uns dies de “descans” a Roman Dalmau (PP), regidor responsable de les obres

L'Ajuntament de Cardedeu, governat per CiU i dos regidors del PP, ha fet esborrar el mural independentista de l'entrada del poble. L'alcaldessa Calamanda Vila (CiU) ha admès que va ser “del tot inoportú” tapar el mur el mateix dia que començava la Festa Major. La intenció de l'Ajuntament és “embellir” l'entrada del poble i instal·lar les lletres de “Benvinguts a Cardedeu”. Vila, en aquest sentit, ha explicat que les obres havien de començar al setembre i ha reconegut que desconeixia que els operaris havien d'esborrar el mural aquest dimecres. L'alcaldessa, que va ser xiulada durant el pregó de Festa Major, ha explicat que el projecte queda “congelat” davant el rebombori que s'ha generat.

L'alcaldessa ha explicat que el projecte de l'entrada del poble és competència del regidor del Partit Popular Roman Dalmau, que s'encarrega de l'àrea de Manteniment d'Edificis. En aquest sentit, ha reconegut que desconeixia que les obres havien de començar dimecres i ha afegit que el projecte queda “congelat” davant el rebombori generat a Cardedeu. “Va ser del tot inoportú iniciar les obres el mateix dia de la Festa Major”, ha assegurat. Vila també ha explicat que no ha parlat encara amb aquest regidor, però sí que li ha ordenat que s'agafi uns dies de descans. “Crec que les coses s'han de parlar en fred i no en plena Festa Major”, ha subratllat.

“Calamanda dimissió”

Sigui com sigui, l'alcaldessa va rebre molts xiulets durant el pregó. Ella mateixa ha denunciat que familiars de regidors de CiU han estat insultats durant aquests dies. També han aparegut diverses pintades arreu del poble demanant-li la dimissió.

De fet, al lloc on hi havia el mural va aparèixer el mateix dimecres una gran pintada on s'hi podia llegir “Calamanda dimissió”. Els operaris, però, la van esborrar. Dijous al matí va aparèixer una nova pintada on es relacionava amb el dibuix d'un cor l'alcaldessa Calamanda Vila (CiU) amb el segon tinent d'alcalde, Jaume Gelada (PP). Els fets també van causar un gran rebombori a les xarxes socials.

La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Cardedeu, Marta Cordomí, va piular la frase “atemptat d'expressió de l'Ajuntament CiU-PP a la llibertat d'expressió”. Altres qualificaven els fets de “Desagradable sorpresa”. Alguns van titllar de “botiflera” l'alcaldessa Calamanda Vila.

Calamanda Vila ha explicat que la intenció inicial era “embellir” l'entrada del poble amb una zona enjardinada, un mural fet per artistes locals i les lletres: “Benvingut a Cardedeu”.

En aquest sentit, ha lamentat tot el rebombori que s'ha generat i ha avisat que cal treballar “per la sobirania des de les formes i amb respecte per a totes les sensibilitats”. El mural independentista va ser pintat fa uns 15 anys pels Maulets. S'hi veia una gran estelada de fons groc i la silueta dels països catalans. També es podia llegir amb lletres grans la paraula “independència”. El dibuix ha rebut durant aquests anys diversos atacs espanyolistes, però sempre ha estat repintat per grups del poble relacionats amb l'independentisme. Al costat d'aquest mural, hi havia una altra pintada contra el Golf de Vilalba.

Arran d'aquests fets, l'únic regidor de Gent per Cardedeu, Jordi Abad, ha assegurat que ara sí estudiaria una possible moció de censura contra l'equip de govern. Abad va sortir del govern aquest juliol per discrepàncies amb Vila i va deixar la coalició de CiU i PP en minoria. Abad ha afegit que és el PSC qui ha d'impulsar la moció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Activen el formulari per tornar les multes de la ‘Llei mordassa’ durant el procés

barcelona

Eva Menor (PSC) deixa l’alcaldia després de 15 anys per dedicar-se al Parlament

Badia del Vallès
política

ERC, molesta amb Junts perquè la vol forçar a posicionar-se d’immediat

barcelona
argentina

El Senat argentí aprova el pla “motoserra” de Milei

barcelona
política

Petició d’amnistia per dos participants en una manifestació contra Vox

barcelona

La fàbrica de culpables de Mèxic

San Cristóbal de Las Casas (Mèxic)
Maite Aymerich
Cap de l’oposició a Sant Vicenç dels Horts (Junts per Sant Vicenç - ERC)

“Hi ha lloc perquè Sant Vicenç creixi sense posar el peu als horts”

Sant Vicenç dels Horts
Anna Buxó Calzada
Portaveu d’ERC i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro

“El porta a porta era delicat, però calia implantar-lo”

Santa Cristina d’Aro
itàlia

Batalla campal entre diputats al Parlament italià

barcelona