Política

maresme

El Consell Comarcal admet que es troba en un estat de “supervivència”

Informa que els Ajuntaments tenen un deute amb l'administració supramunicipal d'un milió d'euros

Defensa la necessitat de l'ens en un moment de crisi on cal aplicar “economia d'escala”

El balanç dels dos anys de mandat del govern del Consell Comarcal del Maresme, format per CiU i el PP, és molt més agre que dolç. El president de l'ens i alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU) ha assegurat en roda de premsa que l'administració supramunicipal viu en una situació de “supervivència”. Martínez ho atribueix a la crisi general que viu el país i, en particular, i al fet de ser una administració finalista que depèn majoritàriament dels diners que li arriben de la Generalitat. En aquest sentit s'admet que el retard en els pagaments provinents del govern català ha afectat de ple l'economia del consell i ha obligat a reduir significativament el seu pressupost. A més, el president, a preguntes dels periodistes, ha informat que els ajuntaments de la comarca deuen en global un milió d'euros a l'ens. Miquel Àngel Martínez, però, manté que el paper del Consell Comarcal pren relleu en un moment com l'actual, “sobretot quan es tracta d'aplicar l'economia d'escala als serveis públics”.

En qualsevol cas, l'actual govern defensa la urgència de “redefinir i reordenar” l'administració per garantir la seva viabilitat en un futur. “El pla d'actuació comarcal que vam signar a principi de mandat continua endavant i estem convençuts que la majoria d'objectius es podran dur a terme”, assenyala. Tot i això, Martínez apunta que “no és gens fàcil” assegurar els 39 serveis que du a terme l'ens i reconeix que alguns es troben “en una situació molt delicada”. És el cas del centre de recuperació d'animals domèstics ubicat a Argentona i que actualment arrossega un important dèficit malgrat que es va redefinir el seu finançament per part dels Ajuntaments membres.

Paper polític

Des del Consell Comarcal es manté com a objectiu el debat per millorar les infraestructures i la mobilitat de la comarca, però es recorda que aquests debats superen les competències d'aquesta administració i reclamen una implicació molt més gran i activa per part de la Generalitat.

Preguntats sobre el posicionament del'ens en el marc del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Miquel Àngel Martínez, ha insistit que “el Consell Comarcal del Maresme és una administració que dóna serveis als ajuntaments i no volem que es polititzi ni que les ideologies dels partits influenciïn en la seva tasca”.D'altra banda, Martínez ha assegurat que tant la seva formació com la del PP estan disposats “a parlar” amb el PSC en cas que aquest volés entrar en el govern comarcal. Els socialistes van criticar fa poc temps l'immobilisme en què, al seu entendre, es trobava l'administració supramunicipal.

LA XIFRA

39
serveis
dóna actualment el Consell Comarcal del Maresme als trenta municipis del territori

La xarxa de banda ampla, el gran projecte

El Consell Comarcal del Maresme fa bandera del desplegament de la xarxa de banda ampla de fibra òptica com el gran projecte del mandat. L'actuació, que ja ha arribat a nou poblacions, ha de permetre millorar i multiplicar la connectivitat en el territori. Paral·lelament al desplegament, tal i com s'ha recordat aquest matí, es vol crear l'empresa d'economia mixta que exploti i gestioni el servei. L'actuació, que es va iniciar el passat mes de març, es desenvoluparà en diferents fases. La primera arriba a 19 dels 30 municipis gràcies a una rebaixa en el preu de l'adjudicació de l'obra i ha començat per les poblacions del sud de la comarca. El cost global del projecte arriba els 2 milions d'euros subvencionat en bona part pel pla únic d'obres i serveis (PUOSC), dels fons europeus Feder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.