Política

Navarro posa l'eix mediterrani com a exemple de trencament de fronteres ‘en un moment en què alguns volen aixecar-ne'

El secretari general del PSOE i els barons autonòmics rubriquen la Declaració d'Alacant pel Corredor Mediterrani

Pérez Rubalcaba avança que la declaració serà duta al Congrés dels Diputats

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha dit aquest dimarts que el corredor mediterrani ha de ser “l'exemple” per altres forces polítiques “que busquen internacionalitzar conflictes i no posar-se d'acord perquè les persones visquen millor” i que puguen tenir “camins de contacte”. Navarro ha fet aquestes manifestacions en el marc de la seua intervenció durant la presentació de la Declaració d'Alacant pel Corredor Mediterrani, en què han participat els líders socialistes del País Valencià, Múrcia, Andalusia, Balears, amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

El líder socialista també ha manifestat que aquesta cimera entre líders socialistes en favor del corredor mediterrani ha de servir per a visualitzar que aquesta infraestructura és un “trencament de fronteres en un moment en què altres forces polítiques volen aixecar-ne”. Navarro ha apel·lat a la tradició mediterrània de “relació entre persones i cultures” ha de prevaldre perquè “passen trens, idees i relacions entre persones i comunitats”. El primer secretari del PSC ha afegit que aquest també és un exemple que els socialistes “junts, som més forts”. En una línia semblant, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que el corredor mediterrani és una aposta per la “convivència”. “Les infraestructures uneixen, i aquest és un intent dels socialistes d'entendre la política en l'Espanya autonòmica que és sumar al voltant d'un projecte, un projecte de país que contrasta amb el del PP, que encara ens agradaria conéixer amb detall”, ha remarcat el líder del PSOE. Rubalcaba ha avançat que aquesta declaració serà duta al Congrés dels Diputats, al Parlament Europeu i a les cambres autonòmiques. El líder socialista ha criticat la davallada pressupostària que ha patit el corredor mediterrani els darrers anys i ha defés que la infraestructura ha d'arribar fins a Algesires i no fins a Múrcia, com en el projecte actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.