Política

Mas: “És més fàcil comptar vots que comptar manifestants”

El president de la Generalitat torna a reclamar poder celebrar una consulta perquè els catalans puguin decidir el seu futur

Constata que la concentració de dissabte va tenir una “dimensió molt més reduïda” que la Via Catalana

“És més fàcil comptar vots que comptar manifestants”. Així de taxatiu s'ha expressat el president de la Generalitat, Artur Mas, després de la manifestació del 12 d'octubre. Mas ha tornat a reclamar poder celebrar una consulta perquè els catalans puguin decidir el seu futur, “sigui la independència, sigui un estat per a Catalunya o una cosa diferent a aquestes, hi ha gent que pot ser contrària”, ha argumentat. En democràcia, segons ell, “aquestes coses no es poden dilucidar a base de manifestacions, sinó a les urnes”. “Estan molt bé perquè van creant el debat, un debat serè, constructiu, però això es resol a les urnes. En altres moments de la nostra història es resolia d'altres maneres, però ara no”, ha subratllat.

Mas ha celebrat que la mobilització de dissabte transcorregués amb “absoluta normalitat i amb un aire cívic”. El president ha atribuït aquest forma de fer catalana a tot el poble, independentment del que pensi. Dit això, ha demanat no entrar en “batalles” sobre el nombre de manifestants, tot i que ell ha aprofitat per remarcar que aquesta manifestació “va tenir una altra dimensió molt més reduïda” que la Via Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.