Política

L'exalcalde de Reus nega l'existència de factures falses en el cas Innova

El jutge imputa al socialista Lluís Miquel Pérez els delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i contractació irregular

L'exalcalde de Reus, el socialista Lluís Miquel Pérez, va justificar ahir davant del jutge la contractació de l'exdirector general del Catsalut i expresident de Shirota, Carles Manté, com a assessor del hòlding Innova en la construcció del nou hospital Sant Joan de Reus.

Pérez va declarar durant més de tres hores com a imputat per delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i contractació irregular dins el cas Innova, i segons informava l'agència ACN, en sortir dels jutjats va deixar clar: “La meva feina no era administrativa, ni tan sols la de firmar els contractes, però sí avaluar les necessitats que teníem, que era aconseguir més finançament, que l'hospital fos més gran i un millor concert, cosa que es va aconseguir.” En la aquesta línia, l'exalcalde va negar l'existència de “factures falses” i va apel·lar al resultat “tangible” dels treballs efectuats per Manté en forma d'increments econòmics de finançament de la Generalitat. “Algú vol fer veure que no estan justificats, però ho estan àmpliament”, va sentenciar.

Un informe anònim en el cas de les ITV

Rosa Solero, lletrada de la Generalitat adscrita al Departament d'Empresa, desconeixia que la conselleria va contractar Josep Tous, càrrec de Convergència, com a mediador entre les empreses de les estacions d'ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles), per les seves impugnacions als jutjats. Així ho va declarar ahir com a testimoni davant del magistrat del TSJC, que investiga el suposat tràfic d'influència en les ITV, en què està imputat Oriol Pujol.

Segons fonts judicials, Solero va explicar que mai es va reunir amb Tous –imputat per intentar que s'aprovés un nou mapa de les ITV que afavorís una empresa, Certio– i només despatxava amb el llavors secretari general d'Empresa, Enric Colet, i amb l'exdirector general Josep Canós. Va precisar que va ser Colet qui va dur-li “un informe anònim” sobre la reforma de les ITV, però que no sabia qui l'havia fet. Va afegir que sempre va defensar que calia aprovar la nova estació d'Itevelesa, que no volia Certio. Solero va reconèixer que tenien fama de conselleria independent perquè era dirigida per càrrecs d'Esade, com ara l'exconseller Xavier Mena, que declara avui com a testimoni.

M. Piulachs



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.