Política

JOSEP VIDAL

ALCALDE DE JUIÀ (CIU)

“Fer d'alcalde crema però arregles coses”

“Ja s'ha acabat l'ampliació de l'enllumenat del veïnat de la Costa”

“És una cosa que ve del canvi del pla general. Jo donava suport que es pogués fer l'escorxador, i Compromís Juià acceptava el parc”

El retorn
Josep Vidal i Mias, mecànic frigorista jubilat, torna a fer d'alcalde de Juià (Gironès) des del mes de juliol. Vidal serà alcalde fins al 2015 i ja ho havia estat entre el 1979 i el 2007. Vetlla, entre d'altres, perquè l'escoleta, que té inscrits vuit nens, continuï donant servei.

Igual que en el poble veí de Celrà, a Juià també han canviat d'alcalde. Josep Vidal i Mias, màxim autoritat del poble en una llarga etapa anterior (1979-2007), ha rellevat Josep Mulà (Compromís per Juià) al capdavant de l'Ajuntament, tal com s'havia pactat el 2011. Joaquim Saguer, de CpJ, és el tinent d'alcalde. A l'oposició, hi ha els tres regidors de Juià Millor, la força més votada fa dos anys i mig.

Com encara, els dos últims anys de mandat, ara, com a l'alcalde?
Ara estem treballant amb el pàrquing a l'entrada del poble. També hi haurà una zona verda, amb bancs, una font i un espai de descans i d'entreteniment per a la mainada. En l'aparcament, s'hi adequaran els contenidors que ara són fora el carrer. Les obres van a bon ritme i, en principi, haurien d'acabar-se a final de febrer.
L'acord de l'Ajuntament amb Càrniques Juià ha permès que l'empresa ampliï les instal·lacions. A canvi, assumeixen el cost del nou pàrquing. És un bon acord?
Sí, sí. Juià hi guanya principalment la zona d'aparcament perquè hi ha molts veïns que no en tenen i han de deixar el cotxe al carrer. A més, els carrers són molt estrets i només hi havia problemes. També hi ha un bar i els clients no saben on aparcar. D'aquí a un temps, el pagès amb el tractor podrà passar sense problemes.
Què més tenen pendent?
Hi havia pendent l'ampliació de l'enllumenat de la Costa, que ara s'ha pogut acabar. A l'entrada del veïnat, fins fa poques setmanes, no hi havia enllumenat. L'obra té un cost de 13.249 euros. Hi viuen una cinquantena de persones. A més, hem aprofitat terres de l'aparcament per aplanar el terreny d'una finca al veïnat de Mas de Dalt i facilitar-hi l'aparcament.
I l'any que ve?
Per a l'any 2014, s'ha de fer l'arranjament dels camins de les Eres, Mas Nadal i la Costa; el paviment està fet malbé. L'obra val 125.606 euros i hem demanat una subvenció a la Diputació de Girona.
Què més els preocupa?
Ja tenim prou feina a mantenir el que tenim. A la sala polivalent, hi ha l'escoleta [Erol]. No és ben bé una llar d'infants. També s'hi fan activitats per a la gent gran, com exercicis de memòria i gimnàs. L'escoleta obre cada dia i les activitats són un cop a la setmana.
Se'n treu rendiment?
Sí, però no s'hi fan grans activitats: som un poble petit [350 habitants].
Quina oposició tenen?
Es queixen; no els va bé res.
Després de gairebé trenta anys d'alcalde, ara hi torna. Com li han canviat les coses?
Fer d'alcalde és tornar a estar lligat, tot i que deslligat de l'Ajuntament, no hi he estat mai.
Què va fer, en els anys a l'oposició (2007-2011)?
Va guanyar Compromís per Juià, i vaig estar a l'oposició, vigilant les obres que es feien [...] Fer d'alcalde és més agraït, però també ets el que reps les patacades. Fer-ho bé per tothom és molt difícil i tothom s'atreveix a dir-te de tot. Crema.
I per què es va tornar a presentar el 2011, doncs?
M'agrada perquè des que hi sóc he pogut arreglar coses per al poble.
Com canviarà, el poble, amb el pàrquing?
Això del nou pàrquing és una cosa que ve de quan es va fer el canvi del pla general. Jo donava suport a la possibilitat que es fes un escorxador [de Càrniques Juià], i el grup de Compromís per Juià acceptava el compromís que es fes el pàrquing i la zona d'esbarjo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona per tràfic d'influències

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA