Els col·lectius independentistes de fora de Tarragona i Reus es van abstenir en l'expulsió d'ERC de la coordinadora de la Diada

En la reunió en què es va votar l'expulsió d'ERC de la coordinadora de l'organització de la Diada, els col·lectius de Reus i Tarragona hi van tenir un paper destacat, a excepció del Casal Despertaferro de Reus, mentre que els membres de col·lectius de fora d'aquestes dues ciutats van preferir mantenir-se'n al marge pel fet de tractar-se d'una qüestió «molt local». I és que, dels grups assistents, el casal popular La Bretxa d'Alcover, el Col·lectiu Independentista del Priorat i el Casal Despertaferro van preferir abstenir-se en la votació d'excloure els republicans de la coordinadora. En el cas dels membres del col·lectiu representant de l'Esquerra Independentista del Camp al Priorat, van considerar: «Era un tema molt puntual de Reus, en el qual no hi entràvem ni en sortíem», però matisaven que com que els Maulets són companys de militància i no els havia agradat el que havia passat al ple, tampoc es van decantar per donar suport a ERC. Pel que fa als membres de La Bretxa d'Alcover, l'explicació de la seva abstenció va ser similar. «No vam votar a favor d'ERC perquè enteníem la reivindicació dels Maulets, però com que és una cosa que no ens incumbeix, vam preferir abstenir-nos», comentava Pere Gort, de La Bretxa.

Ara bé, les actituds dels militants de les ciutats de Reus i Tarragona van ser més visibles. Tant la CUP, com els Maulets, com l'Assemblea de Joves de Reus es van pronunciar a favor de l'expulsió. També ho van fer Endavant-OSAN Tarragonès i l'assemblea de joves La Guspira de Tarragona. Aquests últims van al·legar que l'expulsió no responia tant al succeït a Reus, sinó més aviat a la incomoditat que els suposava treballar conjuntament amb un partit «burgès que actua dins el tripartit», i hi van afegir que ERC podia manifestar el seu independentisme a les institucions, i que les manifestacions «han de servir perquè els ciutadans puguin dir el que la democràcia representativa no permet expressar».

Amb tot, les JERC van justificar ahir la seva sortida voluntària de la coordinadora: «No compartim les condicions totalitàries exigides per formar-ne part.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona