Política

El govern contrasta el respecte de catalans cap a Rajoy amb el “discurs de la por”

El conseller de la Presidència destaca que durant els dos dies de la Convenció del PP “no hi ha hagut cap incident”

Francesc Homs considera que el discurs del president espanyol és un “discurs sense futur” més propi del segle XIX

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha destacat el “respecte” dels catalans cap a la celebració, aquest dissabte a Barcelona, de la convenció del Partit Popular (PP), que va comptar amb l'assistència del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i on no es va registrar cap incident. Aquesta tarannà contrasta, segons Homs amb el “relat apocalíptic i fals” que presenta la societat catalana com una “societat crispada i dividida”.

El també portaveu del govern ha fet aquestes declaracions a Avià (Berguedà) en la recepció i lliurament del títol de Fill Predilecte del municipi al pilot Marc Coma, campió per quarta vegada del ral·li Dakar en la categoria de motos. Així, Homs ha afirmat que Coma i també Nani Roma -campió en la categoria cotxes-, són un exemple de “esforç i tenacitat”, aspecte que també a estès a la resta de pilots catalans que han participat al dur ral·li, alguns dels quals no l'han pogut completar. “Ens fan sentir orgullosos”, ha afegit.

El portaveu del govern ha remarcat el caràcter respectuós del poble català, assenyalant que “una prova” és que la plana major del PP assisteix dos dies a Barcelona per expressar les seves idees que “disgusten” a molts catalans. “Però tot i així, tothom és tremendament respectuós i no va haver cap mena d'incident”, ha insistit. D'aquesta manera, desmenteix la imatge de “societat trencada i crispada” que han volgut llençar en els darrers dies dirigents populars. “El problema el té el PP amb ells mateixos”, ha indicat. Sobre la intervenció de Mariano Rajoy, ha comentat que “no hi havia cap idea concreta, ni cap proposta”, esdevenint, segons afirma “una acumulació de ‘nos' i un discurs centrat en la por, propi del segle XIX”, ha assenyalat. “Estem estudiant intensament el ‘pla' de Rajoy”, ha ironitzat Homs.

Efemèride que no s'ha de comparar

Homs ha volgut desvincular el que alguns han apuntat com una coincidència amb la presència de Rajoy a Barcelona, dissabte, i la commemoració, aquest diumenge, del 75è aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat. “És veritat que estem davant un govern espanyol que en aquests moments és molt agressiu amb tot el que té a veure amb la identitat de Catalunya”, ha apuntat. “Però de cap manera s'han de buscar similituds perquè seria un error en termes històrics”, ha afegit.

Tot i així, ha recordat els greuges que el govern del PP genera “a la pròpia realitat del conjunt dels catalans i catalanes” amb “decisions unilaterals i arbitràries” relacionades, entre d'altres, amb la llengua, l'educació “i fins i tot amb els horaris comercials”, ha conclòs.

Homenatge a Joan ‘Nani' Roma a Folgueroles

L'agenda del conseller de la Presidència per aquest diumenge preveu també una visita a Folgueroles (Osona), localitat del pilot Nani Roma, guanyador també del Dakar 2014 en la categoria de cotxes, fita que aconsegueix just deu anys després d'haver guanyat el ral·li en motos. La recepció a l'Ajuntament comptarà també amb l'assistència de l'alcalde del municipi Carles Baronet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA