Navarro: “Em bellugo molt pel territori i garanteixo que hi ha molts militants que defensen la posició del PSC”
El primer secretari del socialistes catalans considera que hi ha molts alcaldes i dirigents territorials del partit que “dubten” perquè “la situació política al país està molt polaritzada”
Acusa el govern espanyol i català d'atiar la confrontació perquè pensen que els “alimenta electoralment”
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha negat que hi hagi desavinences i distàncies entre els socialistes a l'àrea metropolitana i al territori. “Em bellugo molt pel territori i garanteixo que hi ha molts alcaldes, molts militants que defensen la posició del PSC, que és absolutament majoritària”, ha assegurat el líder socialista sobre el degoteig de baixes al partit que, tal com publica aquest dimecres El Punt AVUI s'està produint a la Catalunya Central, les Terres de l'Ebre i a les comarques gironines.
Amb tot, Navarro admet diferències i “dubtes” dins del PSC que atribueix a “la situació política del país, que està molt polaritzada”. De fet, Navarro ha retret que els partits catalans estan provocant la “polarització” i s'ha erigit com a dirigent de l'únic partit que ocupa la “centralitat política” a Catalunya. “L'únic partit que està a la centralitat política és el PSC i és el que pateix les tensions a causa de la polarització”, ha afirmat. De fet, ha assegurat que “el PSC està fort” i que “defensa una posició molt sòlida” a nivell territorial.
Sobre els díscols del PSC, Navarro ha assegurat que no ha parlat amb Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, des que van decidir trencar la disciplina de vot al Parlament. “Tampoc m'ho han demanat”, ha confessat Navarro. Sobre les conseqüències que tindrà i si se'ls expulsarà del partit, Navarro ha rebutjat donar la seva opinió i ha recordat que la decisió està en mans del Comissió de Garanties del partit.
Preguntat per la reunió que ahir van mantenir Josep Antoni Duran i Lleida i la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, Navarro ha esperat que “serveixi per alguna cosa”, tot i que ha considerat que “arriba tard” i que s'hauria d'haver fet fa mesos. Per això ha reiterat un cop més la necessitat de “diàleg” entre el govern espanyol i el català, als quals ha acusat “d'atiar la confrontació” i de buscar un rèdit electoral en aquesta confrontació. “Volen alimentar la confrontació perquè pensen que això els alimenta electoralment”, ha criticat.
També ha assegurat que la llei electoral que preparar el Parlament de Catalunya “no servirà per fer referèndum” sobre la relació entre Catalunya i Espanya.