Política

Es considera antidemocràtic que Trillo mantinga el títol de fill adoptiu d'Alcoi

El síndic portaveu d'esquerra Unida, Diego Fernández, demana que l'actual ambaixador al Regne Unit renuncia a aquest títol honorífic

Esquerra Unida d'Alcoi, ha afirmat que «el subterfugi de discutible legalitat» que Federico Trillo ha trobat «per al·legar contra la proposta que se li retire el títol honorífic de fill adoptiu, contra l'opinió de la majoria dels alcoians i alcoianes, manifestada mitjançant els seus representants democràtics a l'Ajuntament, és il·legítim i antidemocràtic.

Ho és, segons Diego Fernández, perquè es basa en un buit legal propiciat per una norma preconstitucional “o, millor dit, postfranquista». De fet les al·legacions presentades per l'exminsitre “de la Guerra” estan “farcides d'acusacions contra EU, com a promotors de la retirada del títol honorífic, i de mentides sobre un tema tan sagnant com l'accident del Yak42 i sobre el seu paper a la Gürtel”.

Per al portaveu, és «un modus operandi habitual en aquest personatge». Fernández recorda que «Trillo és qui va dissenyar el setge al jutge Garzón per terra, mar i aire, fins que l'apartaren de la carrera judicial i, en concret, del cas de corrupció que afecta el PP i del procés de judici dels crims del franquisme».

El coordinador d'EU afig que «el culpable d'aquesta situació és l'exalcalde Josep Sanus, munyidor d'un desgavell en base a un acord amb Zaplana i Peralta que algun dia ens haurà d'explicar en què consistia i quin profit en treia”.

Diego Fernández assegura que «si li quedara un mínim de dignitat i vergonya, o l'haguera tinguda alguna vegada, Trillo renunciaria a mantenir un títol honorífic que no li correspon, en contra de l'opinió majoritària d'un poble que veu com és manté una màcula a la seua història recent que haurem, previsiblement, de suportar fins que l'ordenança preconstitucional s'actualitze i democratitze».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia