Política

Es reclama a Biar uns pressupostos participatius

La sessió d'aprovació es va fer amb premeditació i traïdoria a primera hora del matí

La Corporació Municipal d'aquesta localitat de la comarca de l'Alcoià celebrà el ple municipal extraordinari a les nou i quart del matí, un horari gens habitual per tal que el veïnat no poguera acostar-se a l'Ajuntament, ni tampoc perquè fos ser retransmès per Canal 3.

Aquesta és la primera raó per la qual des de la CUP es fa una crítica a les formes i al procedir de la municipalitat de Biar, però també perquè posteriorment tampoc no s'ha procurat tampoc cap canal oficial, ja siga mitjançant un acte públic o a través de la seua pàgina web o les xarxes socials, per donar explicacions.

Així doncs, els Pressupostos s'han aprovat sols amb els vots del PP i hom pensa que és de salut democràtica i normal funcionament de les institucions que aquestes se doten de mecanismes per garantir que la ciutadania, en el seu conjunt, puga decidir sobre una qüestió tan important com es aquesta.

Igualment es pensa que és necessari fer uns pressupostos participatius per tal de preguntar-li a la ciutadania a quines partides creuen que es poden dedicar els diners del poble. “Un fet que ni amb els governs del PSOE ni del PP a nivell municipal, hem vist mai” afigen des del grup de suport a la CUP, organització que fa la crítica de tot plegat.

Per a aquesta organització política, un pressupost participatiu és el mecanisme de democràcia directa, que permet a la ciutadania influir o decidir directament sobre els pressupostos públics, mitjançant processos de participació ciutadana.

Però a més d'això, la CUP opina que estudiar els pressupostos que serviran per tot un any, no és una tasca fàcil i requereix temps, tot i que això no s'ha entés així pels responsables polítics, que apenes han deixat 72 hores als grups de l'oposició per estudiar-se'ls i presentar al·legacions o dubtes. Pot considerar-se un fet malintencionat o de mala fe, per la seua part. Però que reflecteix de forma nítida la seua praxis política.

El pressupostos aprovats pel PP de Biar, no estan pensats per ajudar a la dramàtica situació en què es troben moltes famílies del poble creant llocs de treball o ajudant la ciutadania a crear cooperatives o altres formes de societats laborals, així com altres aspectes necessaris. L'eliminació de contractes amb grans entramats societaris no és la solució que ara cal fer. Per a la CUP, la millor gestió passa per la municipalització o les cooperatives de treball.

A tot açò cal afegir-li els quasi 30.000 euros menys dels que disposarà l'Ajuntament en els Pressupostos d'enguany, ja que des del Govern espanyol s'ha retallat a les diputacions la transferència pressupostària i les anacròniques diputacions ho fan també als ajuntaments. Fruit d'unes retallades que estem pagant qui no hem provocat aquesta crisi i també fruit del fet que “cada any 6.500 milions d'euros se'n van del País Valencià a Madrid per no tornar, el que anomenem espoli fiscal i això repercuteix en uns serveis públics i pensions pitjors per als valencians”.

Per tot açò des d'aquest grup de suport al partit que realitza la denúncia, manifesten que “seria molt positiu que el conjunt del poble organitzat prenguérem consciència de la importància que implica poder decidir sobre què fer amb els diners del poble. Uns diners que no neixen del no res, si no que estan als ajuntaments perquè els hem generat les persones amb el nostre treball, i que per això mateix, són nostres. Exercir aquest dret esdevé necessari per capgirar la situació d'injustícia social que els nostres governants ens imposen en l'actual context econòmic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “hagi d'estar sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA