Política

POLÍTICA MUNICIPAL

CDC refreda la cursa preelectoral a Santa Cristina

El primer tinent d'alcalde, d'Unió, s'havia presentat com a alcaldable

La direcció convergent anuncia “continuïtat”

La direcció de CDC al Baix Empordà ha refredat els primers moviments en la cursa per encapçalar la llista de CiU a Santa Cristina d'Aro a les eleccions municipals de l'any vinent. El primer tinent d'alcalde, Jordi Oriol, hi havia donat el tret de sortida fa pocs dies, en presentar-se com a alcaldable en una entrevista a TV Costa Brava. L'edil recordava que l'alcalde, Josep Llensa, havia manifestat en un plenari que no repetiria, i apostava per una “llista totalment renovada” i de “relleu generacional”.

Passa, però, que en la correlació de forces entre CDC i UDC a la comarca, històricament la llista cristinenca ha estat encapçalada per noms adscrits a les files convergents. El president comarcal de Convergència, l'alcalde begurenc, Joan Català, ha sortit al pas de moment deixant clar que “a Santa Cristina no hi ha res decidit” i apostant per una “llista de continuïtat”.

Català, però, ha matisat que “més que un problema de noms o sigles, ho és de calendari”. Des de la federació, la consigna és, ara mateix, ajornar al màxim els debats de candidats municipals i centrar-se en la preparació de la consulta d'independència del 9-N. Així, les discussions de les futures llistes i alcaldables, sobretot als municipis més petits, es podria endarrerir ben bé fins a la tardor.

Incògnites servides

Mentrestant, encara que teòricament el cap de llista hauria de pertànyer a Convergència, la presidenta local, Marta Massaguer, de moment descarta presentar-se i diu que no hi ha cap proposta clara des de l'agrupació local de CDC. L'alcalde, Josep Llensa, tampoc respon si manté la idea de repetir: “El meu únic compromís amb el partit són aquests quatre anys.”

Al seu torn, tot i pertànyer a Unió, Oriol sostenia aquesta setmana que “com a primer tinent d'alcalde del govern voldria, com a mínim, poder aspirar a ser candidat”, per bé que accepta ajornar el debat durant uns mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia