Política

“Algú haurà d'assumir la responsabilitat del Jaume I”

L'alcalde recorda que el cas del sobrecost d'aquest pàrquing intel·ligent està en mans de la justícia

Creu que aquest esdeveniment internacionalitzarà la ciutat i reivindicarà la marca Tarragona

Sí que cediré el padró per fer la consulta si qui m'ho demana té una llei i en té la competència
Cedirà el padró per fer la consulta?
Sí que cediré el padró per fer la consulta si qui m'ho demana té una llei i en té la competència.
Quant ha costat el pàrquing Jaume I i què en pensen fer? Qui ha d'assumir la responsabilitat d'aquest sobrecost?
El pàrquing Jaume I tenia un pressupost de quatre milions, n'ha costat més de 24 i ni tan sols funciona! Quan jo vaig entrar a l'Ajuntament vaig decidir no posar-hi ni un euro més, fer fora el gerent que hi havia i encarregar una auditoria tècnica, econòmica i de gestió. Ara l'auditoria està en mans de la fiscalia, on s'està fent un treball intern. El que és clar és que algú haurà d'assumir la responsabilitat d'aquest sobrecost.
Quina difusió fan del patrimoni arqueològic i cultural?
A banda de les rutes turístiques i culturals del patrimoni de Tàrraco i del patrimoni històric, fem una important difusió a través de comunicacions i treballs científics dels nostres arqueòlegs, els de la URV i de l'ICAC. També a través del Grupo Ciudades Patrimonio de la Humanidad es presenta el llegat de Tàrraco a molts països del món, fires de turisme i culturals. La senyalística històrica ja existeix en alguns dels monuments i en d'altres s'està acabant. Per citar algun exemple, estem a punt situar codis QR i visites virtuals de 360 graus a través del web del Museu d'Història.
Hi ha la percepció que la ciutat cada cop està més bruta. Quina planificació fan pel que fa a la neteja de carrers i plagues?
S'ha passat de mesures correctives a mesures preventives i el nombre de queixes per plagues s'ha reduït a la meitat. El 2012 es van fer 490 intervencions correctives com a resposta a les queixes dels veïns. El 2013 van ser 7.885 actuacions, la immensa majoria de caràcter preventiu. També s'ha reduït el nombre de queixes sobre temes de brutícia i neteja viària ateses al Telèfon Verd; l'any passat es van rebre 100 trucades menys que el 2012. També es fa una campanya sancionadora per controlar els propietaris dels gossos.
Quina sensibilitat té el consistori amb els ciutadans que ho estan passant malament? Per què no cedeixen espais perquè la gent pugui ajudar?
Les polítiques socials són, juntament amb les polítiques d'ocupació i la promoció econòmica, les grans prioritats de l'equip de govern. L'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST) disposa de centres de serveis socials distribuïts per la ciutat on s'atén la població. Es treballa des de la prevenció, s'ofereix assessorament jurídic, sobretot per evitar el desnonament, i es tramiten les prestacions, tant les que depenen de l'Agència Catalana de l'Habitatge com les del mateix IMSST. S'ha ajudat a pagar lloguers, per pal·liar la pobresa energètica, s'han donat beques de menjador escolar per a infants a qui el Consell Comarcal els ho havia denegat o aprovat parcialment, promovem menjadors socials i també es recullen aliments, ja sigui des de serveis socials o coordinadament amb entitats. En aquesta línia, hem cedit un local a Càritas on hi haurà un espai per a la distribució d'aliments.
Intentar anar des de les Gavarres fins al centre de Tarragona a peu és complicat i perillós. Intentaran fer algun moviment per a la mobilitat sostenible?
Aquest polígon comercial urbanísticament es va pensar només per arribar-hi amb vehicle motoritzat i està envoltat d'infraestructures que fan impossible una impermeabilització per a vianants. Tot i això, l'àrea de Mobilitat i EMT, des del mes de novembre passat ha fet una important millora en la freqüència i el pas de les línies d'autobús, en aquest cas la línia 34, que millora la connexió entre els nuclis de la Floresta, l'Albada i parc Riu Clar i amb el centre de la ciutat.
Què se sap de la nova presó? Quan està previst fer el trasllat?
Sé el que em va dir el conseller Germà Gordó la darrera vegada que va venir a Tarragona. El conseller es va comprometre a obrir el centre aquest mandat. Una notícia esperada, perquè les instal·lacions de la presó actual ja no disposen dels mecanismes i els mitjans que requereix una presó moderna.
Com és possible que el Port de Tarragona no atregui creuers? Fins i tot Palamós ens supera!
L'aposta turística de Tarragona inclou els creuers, i tant el Port com l'Ajuntament de Tarragona estem treballant en aquesta direcció.
Quant ens costaran els Jocs del Mediterrani i què en quedarà per als tarragonins? No seria millor invertir aquests diners a promocionar la ciutat i el turisme?
Els Jocs del Mediterrani són una oportunitat per promocionar la marca de ciutat i, a més a més, dibuixaran un llegat d'internacionalització molt important, a banda de reivindicar la nostra marca.
S'ha previst alguna ajuda perquè la propietat dels immobles pugui adaptar l'eficiència dels edificis?
Els ajuntaments no cobren les taxes de certificació energètica; per tant, seria millor adreçar la pregunta a la Generalitat.

Tinc 40 anys. Creu que la meva generació veurà mai reordenada la façana marítima?
A.
mi m'hagués agradat que en l'època de bonança econòmica es fes la façana marítima o, si més no, m'hagués agradat trobar-me alguna cosa feta quan vaig entrar al govern municipal. Confio que sí es pugui veure algun dia aquest projecte tan necessari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona
CIMERA A WASHINGTON

L'OTAN promet a la indústria militar més contractes a llarg termini

barcelona
política

Moya declara que no va autoritzar el cartell contra els Maragall

barcelona
estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

barcelona
guerra a gaza

Israel negocia construir a la frontera amb Gaza una barrera subterrània

barcelona
Rússia

Un tribunal rus ordena l’arrest en absència de Iúlia Navàlnaia

Barcelona
estat espanyol

El TS rebutja suspendre l’acord de la JEC contra el CIS per la seva ‘enquesta flaix’

barcelona
política

La CUP defensaria un ple d’investidura de Puigdemont però no hi ha parlat per votar-lo

barcelona
guerra a gaza

Israel exigeix a Hezbol·là retirar les seves milícies de la frontera

barcelona