Política

L'aeroport de Barajas adoptarà el nom d'Adolfo Suárez

Foment aprova una ordre ministerial per canviar la denominació oficial de l'aeroport a proposta del president Mariano Rajoy

Diversos municipis de l'Estat dedicaran carrers, places i jardins a l'expresident del govern espanyol

L'Aeroport de Madrid- Barajas portarà el nom d'Adolfo Suárez, segons ha confirmat el ministeri de Foment

La ministra Ana Pastor, ha anunciat que, a petició proposta del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el ministeri ha aprovat aquest dilluns una ordre per la qual es modifica la denominació oficial de l'aeròdrom madrileny, que passarà a passarà a denominar-se d'ara endavant Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas “en reconeixement a la figura de l'expresident i la seva contribució a la democràcia”.

En declaracions als mitjans, Pastor ha destacat la figura de l'expresident, del qual ha dit que “forma part de la història de tots els espanyols al ser la contribució més decisiva, juntament amb el rei, a la societat de la lliberta i el benestar”.

El ministeri ha destacat en un comunicat que “el president Adolfo Suárez ha exercit un paper fonamental en la història d'Espanya. La seva alçada moral i el seu sentit d'Estat han estat claus en l'èxit de la Transició espanyola i de la Democràcia”. Foment afegeix “el seu treball va ser essencial per culminar un dels majors assoliments aconseguits per Espanya com a país: la Constitució Espanyola de 1978”.

“Per això, i per honrar la seva memòria, són obligades les expressions de reconeixement i respecte a la grandesa, l'esforç i al paper històric del primer president de la nostra democràcia”, argumenta el govern espanyol per justificar el canvi de denominació de l'aeroport madrileny.

Diversos aeroports d'arreu del món han estat batejats amb els noms de destacats dirigents polítics, com el John F. Kennedy de Nova York, l'Indira Gandhi de Nova Delhi, el Charles de Gaulle de París o el Francisco Sá Carneiro de Porto (el primer ministre portuguès que va morir en un accident aeri el 1980).

La proposta compta amb el suport de l'Ajuntament de la capital espanyola. L'alcaldessa de la ciutat, Ana Botella, ha assegurat que aquesta serà una manera d'homenatjar “una persona absolutament especial” en la democràcia.

Reconeixements arreu de l'Estat

Aquest no serà l'únic reconeixement institucional a l'expresident espanyol. La Generalitat Valenciana li concedirà l'Alta Distinció a títol pòstum i també rebrà la Medalla d'Extremadura.

També serà recordat a la seva ciutat natal, Àvila, on rebrà sepultura a la catedral de la ciutat i l'Ajuntament col·locarà una placa a l'habitatge on va viure a la seva joventut.

A més, diverses ciutats de l'Estat ja han avançat que dedicaran a Suárez algun dels seus carrers, places o jardins. En concret, l'Ajuntament de Logronyo ha decidit per unanimitat dedicar-li una plaça, encara sense acabar, situada al costat del Palau de Justícia. Així mateix, Còrdova donarà el nom de l'expresident a uns jardins propers a l'antiga estació i Ciudad Real li dedicarà el nom d'un carrer. Diversos municipis de la Comunitat de Madrid, també han anunciat que posaran el seu nom a algun carrer. Un d'ells, Boadilla del Monte, canviarà el nom del principal carrer del casc històric, que encara es diu Avenida del Generalísimo, pel d'Adolfo Suárez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia