Política

sobiranisme

Tres alcaldes gironins van a Madrid a explicar el 9-N

Els batlles d'Olot, Ripoll i el Port de la Selva, en representació de l'AMI, faran costat als diputats catalans dimarts que ve quan defensin al Congrés la consulta per la independència

La delegació del Parlament de Catalunya que dimarts vinent defensarà al Congrés la consulta sobre la independència que està prevista per al 9 de novembre comptarà amb el suport simbòlic de set representants de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), entre els quals, tres alcaldes de la demarcació de Girona: Josep Maria Corominas (Olot), Jordi Munell (Ripll) i Josep Maria Cervera (El Port de la Selva), que són, respectivament, vicepresident, vocal i tresorer de l'associació. “Hi anirem amb l'ànim a dalt de tot”, va dir ahir Corominas, per a qui la iniciativa ha de servir per explicitar el suport que la societat catalana i, en concret, els municipis, donen a la consulta. Dimarts, els diputats catalans demanaran a la cambra estatal que es transfereixi al govern català les competències per convocar un referèndum. “M'imagino el resultat de la votació, però l'important és poder-nos explicar”, va afegir-hi Corominas en referència a la intervenció dels diputats.

“El fet que prop de 700 ajuntaments li donem suport atorga al procés sobiranista molta més força”, subratlla Jordi Munell, en opinió del qual és molt important donar a conèixer als espanyols la manera pacífica i democràtica amb què s'està desenvolupant el procés sobiranista.

En termes similars es va expressar Cervera: “Es tracta que a Madrid vegin que la consulta no és una dèria d'uns partits, sinó que és una demanda de bona part de la sociatat catalana”.

La delegació de l'AMI estarà l'encapçalarà el seu president i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. També hi aniran els alcaldes de Montblanc, Balaguer, i Flix.

LA FRASE

M'imagino el resultat de la votació però l'important és poder-nos explicar
Josep Maria Corominas
VICEPRESIDENT DE L'AMI I ALCALDE D'OLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia