Política

El fiscal, en contra de la cessió del padró de Cabrils

La jutgessa no pren cap decisió sobre les mesures cautelars en relació amb l'acord de ple vinculat a la consulta

La defensa al·lega que el denunciant busca notorietat política contra el procés

L'acord de ple de l'Ajuntament de Cabrils, segons el qual se cediran les dades del padró municipal a la Generalitat si es convoca una consulta independentista legal i si l'administració així ho demana, continua suspès. El jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona va citar ahir totes les parts per decidir si s'aixequen les mesures cautelars després que un veí denunciés l'acord, però la jutgessa no va prendre cap decisió. El fiscal, però, va avalar que la suspensió continuï vigent. Segons va dir, la cessió afecta drets fonamentals perquè està en joc “l'honor d'un ciutadà, que té dret a la seva intimitat”.

El fiscal va advertir que aquest procediment té un rerefons polític, com ho demostra, segons el seu parer, que hagi comparegut en la vista un advocat de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD), malgrat que considera que no tenia “legitimitat” per fer-ho. No obstant això, va obviar que l'autoritat s'ha personat en la vista perquè la mateixa jutgessa la va emplaçar a comparèixer com a codemandada.

En canvi, l'advocat de l'Associació de Municipis de Catalunya (AMC), Jordi Salbanyà, que representa l'Ajuntament, va argumentar que no hi ha raons específiques ni urgents per mantenir la mesura cautelar. Al seu parer, no es tracta d'un cas de protecció de dades sinó de la cerca de notorietat política i d'anar en contra del procés sobiranista del demandant, Alejandro Rusiñol, que és president del partit espanyolista Alianza Central Demócrata. Salbanyà va recordar que l'acord de ple està condicionat al fet que la consulta sigui legal i que la Generalitat demani la cessió del padró. També va recordar que en el supòsit que Rusiñol sentís que es vulneren els seus drets, el mateix passa amb els ciutadans de Cabrils que vulguin votar i no puguin fer si no s'autoritza. L'advocat de l'ACPD va reiterar que no hi ha cap il·legalitat en la cessió de dades, ja que, de fet, diverses lleis obliguen els consistoris a cedir les dades del padró.

En sortir, Rusiñol va assegurar que ha dit que ha posat la denúncia com a ciutadà i no en qualitat de polític. També va assegurar que ha rebut amenaces arran de la interposició del recurs. La seva advocada va demanar que es mantingui la suspensió.

L'alcaldessa, Lina Morales, va tenir el suport d'una quinzena d'alcaldes del Maresme durant la vista, com també del president de l'ACM, Miquel Buch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia