Política

Mari Mar Blanco veu “totalitari i excloent” el procés sobiranista català

La presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme compara la situació a Catalunya amb la que es va viure “fa pocs anys al País Basc”

L'FVT reclama la retirada d'una placa dedicada al lluitador antifranquista Jaume Vendrell a Santa Coloma de Cervelló

Mari Mar Blanco, presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme (FVT) i germana del regidor assassinat per ETA Miguel Ángel Blanco, ha afirmat aquest divendres que el procés sobiranista català és un projecte “totalitari i excloent”.

En declaracions des de Santa Coloma de Cervelló, la presidenta de l'FVT ha assegurat que una eventual independència de Catalunya no aportarà res al benestar de la societat, sinó tot el contrari. I és que segons ella, aquest projecte només generarà “crispació, trencament i divisió social”.

Segons ella, és la mateix que va viure el País Basc amb el Pla Ibarretxe. “El que s'està vivint ara a Catalunya ho hem viscut no fa molts anys al País Basc”, ha dit. “Jo sé com es plasma això en la societat. He vist famílies trencades i colles d'amics separades quan al final la discussió és si un se sent més basc o més espanyol”, ha afegit.

“Em fa molta pena que davant un món cada cop més global hi hagi encara presidents que pretenguin aixecar murs”, ha lamentat.

La presidenta de l'FVT ha aprofitat per criticar l'absència del president de la Generalitat, Artur Mas, en el debat del passat dimarts al Congrés dels Diputats sobre la consulta. Al seu parer, Mas “no es creu el projecte que defensa dia rere a dia a través dels mitjans de comunicació”. Blanco ha recordat que el president basc Juan José Ibarretxe sí que ho va fer en el seu dia. A més, destacat que el lehendakari va entendre que el seu pla s'havia acabat quan la cambra espanyola li va tombar la proposta.

Preguntada per quina podria ser la millor solució a l'actual conflicte polític entre Catalunya i Espanya, la presidenta de l' FVT ha posat la Constitució i l'Estat de Dret com les garanties que defensaran la “convivència democràtica” i “la unitat d'Espanya”. Així mateix, s'ha mostrat convençuda que Catalunya no celebrarà cap referèndum. “Confio en les paraules del president espanyol, Mariano Rajoy, quan aquest dimarts deia que mentre ell sigui president ni se celebrà la consulta ni Catalunya serà independent”, ha conclòs.

Blanco s'ha desplaçat aquest divendres a Santa Coloma de Cervelló per reivindicar que es retiri una placa commemorativa dedicada al lluitador antifranquista Jaume Martínez Vendrell, condemnat per l'assassinat de dos industrials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona