Política

El TSJC confirma les imputacions de Daniel Fernández i Manuel Bustos per tràfic d'influències

El jutge instructor conclou que el diputat i exsecretari d'Organització del PSC i els germans Bustos van “pressionar” l'alcaldessa de Montcada i Reixac per col·locar a dit un càrrec municipal

Manté la imputació de María Elena Pérez per prevaricació

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat aquest divendres per finalitzada la instrucció de l'anomenat cas Montcada, una peça separada del cas Mercuri que investigava un suposat tràfic d'influències en la contractació d'una tècnica de l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) al maig del 2012.

En les seves conclusions jutge instructor confirma que l'exsecretari d'Organització del PSC i diputat al Parlament, Daniel Fernández, l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos i el germà d'aquest i regidor de l'Ajuntament, Francisco Bustos, han de ser jutjats per haver comès un presumpte delicte de tràfic d'influències. De la seva banda, l'alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, serà jutjada per prevaricació.

En la interlocutòria de 18 pàgines que tanca la instrucció d'aquesta peça, el magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJC Joan Manel Abril fa un exhaustiu repàs de tots els indicis, declaracions i gravacions telefòniques que, segons ell, porten a concloure que hi ha suficients motius per jutjar els quatre polítics socialistes.

En aquest sentit, assenyala que els imputats van exercir pressió “mitjançant la prevalença dels càrrecs que ostentaven” per aconseguir que l'alcaldessa d'aquesta població, María Elena Pérez, contractés a dit Carmina Llumà com a directora de l'Àrea Territorial del consistori, que era parella del cap de l'Assessoria Jurídica de l'Ajuntament de Sabadell.

Els fets es van descobrir arran de les converses telefòniques que Manuel Bustos va mantenir amb el seu germà i amb Daniel Fernández sobre el tema, ja que l'exalcalde de Sabadell tenia el telèfon intervingut perquè estava sent investigat pel cas Mercur

Les parts poden presentar escrits d'acusació o defensa i presentar recurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona