Mollerussa crea un consell social per fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions municipals

L'Ajuntament de Mollerussa vol posar en marxa el Consell Social de la ciutat amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions que afectin al municipi. L'equip de govern informarà aquesta setmana a les diferents entitats socials, culturals i esportives de la ciutat de la creació d'aquest ens en el qual podran participar així com també empreses d'economia social, de serveis, d'equipaments i persones que tinguin una 'especial rellevància' per la ciutat o un especial interès a formar-ne part. Entre altres tasques, el consell valorarà i elaborarà informes o propostes sobre Mollerussa a més de promoure la col·laboració entre societat civil i l'administració local.

En primer lloc, l'ajuntament vol saber quantes entitats estan disposades a participar en el nou organisme d'àmbit municipal, per això els enviarà una carta exposant-los la proposta i els seus objectius.

Analitzar i emetre informes de la realitat social del municipi, elaborar propostes consensuades i potenciar un fòrum de diàleg local que promogui dinàmiques de cooperació entre les diverses entitats i les administracions que treballen en el sector són algunes de les funcions que, segons l'equip de govern de Mollerussa ha de tenir el consell social, el qual també podrà assessorar la regidoria d'Acció Social i Ciutadania en tot allò relatiu als serveis que l'afectin.

L'Ajuntament de Mollerussa compta amb una subvenció de la Direcció General de Participació Ciutadana per impulsar aquesta iniciativa a través d'un equip dinamitzador que s'encarregarà de posar en marxa el nou ens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona