Política

Cas Navarro

La senyora de Terrassa

La presumpta agressora de Navarro viu ara a Ullastrell, però és molt coneguda a Terrassa, on ha viscut gran part de la seva vida

El jutge espera l'informe policial per decidir si tira endavant el cas o l'arxiva ·

Subtítol

Subtítol

Ja hi ha foto i se sap la identitat de la presumpta agressora del primer secretari del PSC i exalcalde de Terrassa, Pere Navarro. Ara viu a Ullastrell des de fa un temps, i abans ho havia fet a Breda, però continua sent una senyora de Terrassa, on és d'una família força coneguda que té quatre germans i on ha passat la major part de la seva vida i s'hi deixa veure de tant en tant, encara que sigui per anar a missa. El diari digital local La Torre del Palau va ser qui va donar-ne a conèixer el nom, Montserrat Puigbò i Cardellach, i els primer detalls biogràfics, que també la vinculen amb Sant Cugat, ja que és la sogra del tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas. Precisament aquest és qui va fer les gestions per posar-la en contacte amb els Mossos d'Esquadra.

Al llarg del matí d'ahir un munt de periodistes van passar per la porta del seu habitatge, fet que va trencar la tranquil·litat del petit poble d'Ullastrell, van picar al timbre i li van passar paperets per sota la porta amb l'objectiu de poder parlar amb ella sense èxit mentre podien sentir el fil musical, amb alguns temes de caire religiós. No va ser fins passades les tres de la tarda que va sortir amb una rialla, tapant-se la cara, i va pujar a un taxi sense aturar-se ni voler fer cap comentari. L'objectiu era conèixer la seva versió dels fets de viva veu i no de la boca del conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Alguns mitjans van poder conversar per telèfon amb ella, com és el cas de Vilaweb, on va matisar que es va encarar amb Navarro el 27 d'abril no per retreure-li que tingués la senyera de l'ajuntament bruta quan era alcalde el 2004, sinó la resposta que aleshores li va donar: “Ets una mal educada.” També va negar que el colpegés, tal com afirma Navarro i alguns testimonis dels fets, sinó que li va donar un cop a l'espatlla, i per altres mitjans com ara 8TV, i fora de càmera, admetia que estaria bé reconciliar-se amb Navarro fent-se un petó a cada galta a la plaça Vella de Terrassa, davant dels mitjans de comunicació. En qualsevol cas, persones del seu entorn pròxim i familiar també asseguren que és una persona impulsiva i amb tendència a buscar-se problemes.

Però haurà de ser el jutjat d'instrucció número dos de Terrassa el que haurà de decidir si continua mantenint el cas obert, si crida a declarar alguna persona, si fa alguna imputació o si l'arxiva, ja que està en espera de les diligències policials que estan elaborant els Mossos d'Esquadra, que les hi podrien entregar demà o divendres.

I els partits continuen traient rèdit polític a l'esdeveniment dues setmanes després. Ahir mateix el candidat del PP català, Santi Fisas, va insistir que era “ evident el clima de crispació social” que es viu a Catalunya, i va denunciar la “pressió” que “tots els dies” reben els populars “a l'interior” del país. Fisas ho exemplificava en la setantena de seus atacades a Catalunya en l'últim any i el cop de puny que va rebre el seu regidor a Berga.

Per la seva banda, el candidat d'ERC-NECat, Josep-Maria Terricabras, va assegurar que hi ha arguments perquè Navarro pugui plegar –en referència a les discrepàncies internes dins del mateix partit–, però va matisar que el cas de Terrassa és el motiu menys important. Això sí, va voler deixar clar un cop més que a Catalunya no hi ha crispació.

Reconciliació
La presumpta agressora de Navarro va proposar ahir fer una trobada amb l'exalcalde a la plaça Vella per escenificar davant dels mitjans de comunicació una disculpa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona