Política

Badia s'acomiada reclamant un canvi de rumb al PSC

L'eurodiputada demana a Javi López que sigui “valent” i “coherent” amb el programa dels socialistes catalans

La cap de llista del PSC en les europees del 2009, Maria Badia, es va acomiadar ahir en un acte amb Javi López reclamant un canvi de rumb als socialistes catalans. La dirigent del sector catalanista va demanar un doble gir: una aposta per la consulta més enllà de la proposta federal, i un retorn del partit a la “centralitat” política per, segons ella, “tornar a representar el que sempre havia representat el PSC”. Fins i tot Badia es va permetre un consell al seu substitut a l'eurocambra: “Has de ser coherent amb el que diu el programa electoral –sobre el dret a decidir, també– i has de ser valent”, va dir. Badia va haver de dimitir del càrrec de secretària general de la delegació socialista espanyola a Brussel·les després de firmar, juntament amb altres eurodiputats catalans, una carta en què denunciava “intolerables invocacions a les forces armades” de Vidal-Quadras.

Badia, convidada a un acte de campanya malgrat formar part d'un dels sectors crítics, el de Fòrum Cívic, no es va mossegar la llengua. Va defensar el federalisme, però va deixar clar que la proposta del PSOE no pot substituir la consulta. Catalunya, segons ella, “necessita votar per clarificar les coses: és imprescindible. Hi ha moments en què les coses han avançat tant que no poden fer marxa enrere”, va afirmar davant de l'ara candidat Javi López.

A més, Badia no va dubtar a denunciar que el PSC està “en pendent” perquè ha deixat de representar “el que havia representat sempre”, i va aconsellar a l'actual direcció que intenti recuperar la centralitat política a Catalunya. “Pel que diuen les enquestes, ara no ho estem fent. La nostra proposta no s'entén.” Badia, però, avisa que recuperar la centralitat “no és només un debat entre catalanistes i espanyolistes”.

LA FRASE

El primer eurodiputat que va parlar català a Europa va ser un socialista: Rubert de Ventós
Maria Badia
eurodiputada del psc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]