Política

L'Ebre i el Camp de Tarragona voten pel 9-N

ERC triplica els vots i és la primera força a Tarragona i a la demarcació

A Tarragona, el resultat és molt ajustat entre ERC, CiU, el PSC i el PP

Els votants del Camp de Tarragona i l'Ebre van escollir ahir de manera majoritària els partits favorables a la celebració de la consulta del 9-N: ERC, CiU i ICV van assolir ahir un 56% dels vots de la demarcació, quan en les europees de cinc anys enrere només havien sumat un 31,5% dels vots. A més, ERC va triplicar el nombre de vots i es va situar com el partit més votat a la demarcació, amb cinc mil vots més que CiU, que va aguantar l'escomesa i va sumar deu mil vots més dels aconseguits fa cinc anys.

El gran perjudicat del dia d'ahir va ser el PSC, que va perdre més de la meitat dels vots que havia obtingut el 2009, i va recular d'una manera espectacular a la ciutat de Tarragona i a les capitals de comarca.

De fet, és a la ciutat de Tarragona on el gir polític és més extraordinari: ERC va ser la formació més votada a la ciutat, en un resultat molt ajustat entre republicans, CiU (que assoleix la segona posició), el PSC i el PP. Totes quatre formacions queden en una estreta forquilla entre el 18,54% dels republicans i el 14,49% dels populars.

A les capitals de comarca, ERC va aconseguir el primer lloc a Reus (només divuit vots per sobre de CiU), Montblanc (de manera rotunda, amb un 42%), Falset, Tortosa, Valls, el Vendrell i Amposta. CiU es manté primera a Gandesa i Móra d'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia