Política

Les empreses Teyco, Efial i Sorea, en el punt de mira

Des de l'oposició s'havien denunciat irregularitats en la contractació d'aquestes empreses, que ara s'investiguen

Les reiterades denúncies que s'han fet des dels partits a l'oposició a l'Ajuntament torrenc permet posar noms i cognoms a algunes de les empreses que hi podria haver darrere la investigació, que està sota secret de sumari. Tot amb tot, i amb vista de l'envergadura de l'operació, ahir mateix des de les files del PSC el regidor Jordi Solé ja apuntava la possibilitat que les denúncies que van presentar junt amb ERC hagin estat només la tapa “que els ha permès estirar de beta” i trobar altres irregularitats.

Teyco i el pàrquing

Entre els registres fets ahir hi ha el de la seu barcelonina de l'empresa Teyco SL. Aquesta és l'empresa que es va encarregar de les obres del polèmic pàrquing del carrer Filadors, una obra pressupostada en 2,5 milions d'euros i finançada a través del ja conegut pla de Zapatero. L'obra va acabar costant 1,2 milions més del previst, un sobrecost atribuït als problemes amb fonaments a les cases del carrer Filadors. Però més enllà de la versió oficial, abans de l'inici d'obres, el 2009, el PSC ja va denunciar que el concurs públic per adjudicar el pàrquing havia estat “dirigit” per afavorir l'empresa guanyadora i el mateix personal tècnic municipal de la mesa de contractació hi va votar en contra. Els veïns de Torredembarra sempre han qüestionat la necessitat d'un pàrquing subterrani que gairebé sempre és buit, i formacions com la CUP han anat més enllà i el setembre de l'any passat vinculaven directament la construcció del pàrquing amb l'enriquiment personal de gent de CiU, ja que l'empresa Teyco pertany a la família Sumarroca, de la qual és membre Carles Sumarroca, un dels fundadors de Convergència Democràtica. Les obres del pàrquing no són les úniques que hauria fet Teyco al municipi; també hi ha la recent inaugurada comissaria de la Guàrdia Urbana i, segons fonts de l'oposició, Teyco SL també s'hauria encarregat de fer obres als barris de Baix a Mar i Els Munts, unes obres no adjudicades directament per l'Ajuntament sinó per la concessionària del servei d'aigües, l'empresa Sorea.

Sorea i les obres

Sorea és una altra de les que podria estar en el punt de mira. En aquest cas va ser ERC qui va denunciar a la fiscalia, el juliol del 2013, irregularitats en la modificació del contracte d'aigua, pluvials i clavegueram de Torredembarra, una modificació que beneficiava l'empresa Sorea. A més, la denúncia també posava en evidència que aquesta empresa dedicada al subministrament d'aigua i millora del clavegueram es dediqués a finançar obres no incloses en el plec de clàusules del contracte en mobiliari urbà i carrers dels citats barris. Aquestes obres, fetes sense licitació per part de l'Ajuntament i sense concurs, les hauria fet també Teyco SL, segons apuntaven ahir des del PSC.

Blai Niubó, l'enllaç

La detenció de l'empresari local Blai Niubó estaria també vinculada amb la seva actual relació amb l'empresa Teyco SL, segons les mateixes fonts. A Torredembarra tothom parla de Niubó, l'antic propietari del Restaurant Tropik, com l'home del poder a l'ombra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona