Política

A Alcoi s'aposta per construir una alternativa més enllà de partits polítics

Esquerra Unida aposta per la creació d'un espai més amplii fa una crida a forjar una nova aliança social i política per connectar lluites i propostes

L'assemblea d'Esquerra Unida ha acordat participar d'un gran procés de convergència política i social, per fer d'Alcoi “un símbol del canvi, del nou País Valencià i de les noves formes de fer política”. L'informe polític fa una crida a construir “hegemonia” amb l'aspiració de “ser majoria i governar”.

Convençuts que el sistema no té refundació possible perquè no fa més que aprofundir les desigualtats, l'abisme entre la minoria més rica i la immensa majoria cada vegada més empobrida.

L'organització d'esquerres es mostra partidària de buscar àmplies aliances. “Més enllà dels partits polítics” hi ha un entramat social que bull, que resisteix des de l'àmbit local a les polítiques neoliberals i que crea des de baix una nova manera de fer política.

L'objectiu últim no és, ni tan sols, abastar l'alcaldia. Es tracta de construir “una ciutat amb poder popular, en mans de la gent. Amb una nova política de la quotidianitat, radicalment democràtica, transparent i amb una ciutadania participativa i compromesa”.

Front a les polítiques antisocials del PP, els components d'EUPV a Alcoi opinen que ha estat la força més combativa, però tal i com s'ha pogut comprovar aquesta legislatura, no és suficient.

Alcoi ha patit especialment el canvi de paradigma del capitalisme productiu al capitalisme especulatiu. El resultat són 10 punts per sobre de l'atur registrat al conjunt de l'estat, una educació pública convertida en subsidiària de la privada, una sanitat en retrocés, la desaparició de les ajudes més bàsiques als dependents, la pèrdua –fins i tot– del sostre i els recursos de subsistència bàsics per a milers de famílies.

I front a això s'alça amb força “tot un entramat social que ha emergit en defensa de la dignitat, els equipaments i els serveis públics, el dret a l'habitatge contra cada desnonament, el treball digne, l'emancipació, el transport públic i l'aigua com a dret humà, les llibertats, els drets civils i la democràcia real” que Esquerra Unida del País Valencià a Alcoi pensa aglutinar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.