Política

Assaig de la V al Pi de les Tres Branques

El mestre balear que va fer la vaga de fam en defensa de la llengua participa en el tradicional aplec

La crida de l'ANC en l'any de la consulta i el sabotatge que va rebre el símbol fan que es dobli la participació

Centenars de persones van participar, aquest diumenge, al Pi de les Tres Branques, en la formació d'una V com la que dibuixarà la manifestació independentista de la Diada. És l'assaig de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Berguedà abans de la Diada a Barcelona i que s'emmarca dins de l'aplec, al pla de Campllong, just on hi ha situat el vell pi que ha simbolitzat històricament la relació de Catalunya, les Illes i el País Valencià.

Una cercavila de gegants, els trabucaires, castells, la lectura d'un poema de Verdaguer i una representació amb el rei infant Jaume I van farcir una jornada més multitudinària que de costum, va explicar a l'Agència Catalana de Notícies l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Soler. Al voltant de 2.500 persones, gairebé el doble que altres anys, van participar en el primer aplec des que uns desconeguts van tallar una de les branques del pi vell, que s'hauria de restaurar a la tardor. 

La crida de l'ANC a participar a la V d'assaig al Berguedà abans de la diada de l'Onze de Setembre i de la consulta del 9 de novembre, i també la tallada d'una de les branques van ser reclams per a la mobilització més alta dels últims deu anys. Precisament, l'aplec es va celebrar sense que s'hagi pogut restaurar la branca, unes tasques que, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat, haurien d'estar enllestides a la tardor, “abans del fred”. La inclinació del pi vell, mort fa anys, el pes de la branca i la capacitat d'aguantar de les arrels són alguns dels aspectes que s'estan tenint en compte en el projecte d'estudi per restaurar l'històric símbol del catalanisme. El mestre balear que va fer la vaga de fam en defensa de la llengua, Jaume Sastre, va ser un dels escollits per als parlaments en representació dels Països Catalans. El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, va apel·lar a la “capacitat de resistència i a la fortalesa interior dels catalans”. “Si entenem que és una cursa complicada i llarga, ens en sortirem segur, si som resistents i resilients, això tindrà un final positiu; és a dir, votar i decidir en llibertat i independència”, va afirmar Rull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA