Política

El PP porta a la Fiscalia set trabucaires de Cardedeu per “assetjament” al seu regidor al municipi

Els populars asseguren que la colla va simular un “afusellament” a l'edil mentre disparaven salves a la porta de casa seva en plena festa major

El PPC ha posat en coneixement de la Fiscalia de Catalunya els fets que el seu regidor de Cardedeu, Jaume Gelada, va denunciara la Policia Local el 19 d'agost, on acusava la colla trabucaire d'haver simulat un “afusellament” a la porta de casa seva. El regidor, acompanyat del president provincial del PPC, Alberto Villagrasa, i el dirigent dels populars catalans Alberto Fernández Díaz, ha acudit a la Fiscalia aquest dilluns, per tal de posar a disposició judicial el que el partit i ell consideren un “assetjament” contra la seva persona per part de set trabucaires “independentistes”, entre els que asseguren que hi ha un exregidor d'ERC, un militant d ela CUP i un responsable local d'Òmnium.

Per al PPC, les salves que van disparar els trabucaires a la porta del regidor de Cardedeu no són “ni una broma ni casuals”. “Es tracta d'assetjament i intimidació al meu domicili. S'ha traspassat una línia vermella que mai s'hauria de traspassar”, ha concretat Jaume Gelada a les portes de la Fiscalia Superior de Catalunya, on ha acudit aquest dilluns al matí per denunciar els fets.

I és que, segons ell, el que va passat el dia 17 d'agost va tenir tota la intenció d'anar en contra seva. “Es van presentar per festa major a casa meva. Jo escoltava les salves, vaig sortir al balcó, venien xiulant l'himne del PP i jo vaig pensar que començàvem malament. Es van posar en dues fileres i van ordenar foc a primera línia, foc a segona i foc a discreció. Va ser desagradable, detestable i totalment condemnable”, relata el regidor popular per justificar la seva denúncia.

Davant les explicacions que han fet públiques els trabucaires, que neguen cap assetjament i asseguren que van fer salves semblants a molts punts del municipi, el regidor manté la seva tesi. “Els trabucaires poden dir el que vulguin. Jo estava a casa meva i sé l'assetjament que he partit i això manifesto. És la meva impressió”, ha explicat, tot afegint que en el moment de presenciar els fets “des del primer moment vaig tenir aquesta sensació des del balcó, que era d'afusellament”.

Gelada ha detallat que la denúncia a Fiscalia -com ja va passar amb la que va interposar el dia 19 d'agost davant la Policia Local- “no va contra la colla de trabucaires”, sinó que es dirigeix directament “a les set persones que jo identifico d'entre les dotze que hi havia”. “No tots portaven arma”, ha assegurat tamé, tot afegint que entre els denunciats hi ha “un exregidor d'ERC, un militant de la CUP i un responsable d'Òmnium a Cardedeu”.

Preguntat per si la seva actuació davant la Fiscalia ve donada per la magnificació que podrien haver fet alguns mitjans de l'episodi, el regidor nega la major i assegura que només ha seguit els passos coherentment. “He esperat a fer les coses com a persona. Jo vaig esperar-me per presentar la denúncia a la Policia per veure si ells reaccionaven, i quan crec convenient que he de fer un pas més endavant per por a que quedi impune, ho porto a Fiscalia”, ha assegurat l'edil popular.

Fernández Díaz: “Mereix reprovació penal. És una veritable intimidació”

El regidor del PPC ha acudit acompanyat per dirigents del partit, com el membre de la Junta Directiva Alberto Fernández Díaz, que ha mostrat el seu suport “total” i el de tota la formació a Gelada. Ell també ha volgut valorar els fets i ha assegurat que “estem davant un fet greu que es va produir davant la casa del regidor i en presència de la família”. “Tota discrepància política és legítima, però defensar una opció ideològica des de l'amenaça o la intimidació no té cap tipus de consideració i mereix tota la reprovació, també la penal”, afirma per justificar la seva presència a Fiscalia.

I és que Fernández Díaz creu que l'episodi dels trabucaires “no és una bretolada, va més enllà d'una broma de mal gust; és na veritable intimidació que ha de tenir la resposta judicial pertinent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia