Política

La mobilitat serà la “clau” de l'èxit de la V

Els organitzadors de la mobilització recomanen arribar el més aviat possible a Barcelona i ser al tram a les 16 hores

A les 20.14 hores es farà una piulada massiva amb una etiqueta que es donarà a conèixer a la mateixa hora

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha avisat aquest dimecres que la mobilitat serà la “clau” per garantir l'èxit de la V de la Diada, organitzada per l'ANC i Òmnium Cultural, i que omplirà l'Avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona. Des de la campanya unitària Ara És l'Hora asseguren que el més de mig milió d'inscrits i el gruix final de persones que participin a la V converteixen el pla de mobilitat en un “repte”.

Es preveu que més de 1.500 autocars i més de 100.000 vehicles privats es desplaçaran a la capital catalana. Per això, aconsellen arribar “el més aviat possible” a Barcelona, cap al migdia, per evitar cues i problemes d'aparcament i poder facilitar l'arribada de la resta de participants.

En concret, els organitzadors recomanen ser a la capital catalana a les 12 hores i desplaçar-se cap al tram escollitentre les 15 i les 16 hores.

A partir de les tres de la tarda començaran els primers talls de trànsit al centre de la ciutat. Les primeres restriccions tindran lloc a la zona dels escenaris (Pius XII i Sarah Bernhardt) fins a completar progressivament el tall de la circulació al voltant de les quatre.

Per als autocars, s'han habilitat espais d'aparcament el més a prop possible de la zona assignada de la V, tot i que en aquest cas, l'organització aconsella que aquests vehicles arribin al seu destí com a molt tard abans de les dues del migdia.

Pel que fa al transport públic, el servei de Rodalies Renfe oferirà les freqüències pròpies d'un dia laborable entre les 13 hores i les 17 hores, d'entrada a Barcelona, i entre les 19 hores i les 23hores de sortida.

Els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) també reforçaran el seu servei, així com les línies de bus regulars de la Generalitat. que reforçaran el seu servei també entre les 13 hores i les 17 hores, d'entrada, i entre les 19 hores i les 23 hores, de sortida.

En el cas dels vehicles privats, els organitzadors demanen que s'omplin al màxim i, si és possible, s'eviti arribar fins a la mateixa ciutat. En aquest sentit, recomanen acostar-se a una estació de metro, Ferrocarrils, Tram o Rodalies Renfe propera a la capital catalana i acabar de fer el recorregut amb transport públic.

En relació a les persones amb necessitats especials, el tram 43 –a la zona de la Plaça Espanya– estarà habilitat per a aquells que requereixin atencions sanitàries específiques. En aquest punt hi haurà dos espais habilitats que comptaran amb el suport de dos equips sanitaris.

Per a les persones amb mobilitat reduïda es recomana que arribin al seu tram abans de les 15.30 hores. Fins a aquesta hora es podrà encotxar i desencotxar als trams. En cap cas es podran aparcar els vehicles dins del recorregut de la V.

Finalment, els organitzadors avisen que per a aquells que arribin a la Plaça de les Glòries, on hi haurà la ubicació de l'escenari principal, no agafin el metro amb parada a Glòries. Com a alternativa, es proposa arribar a la zona des de les parades de metro de Monumental, Tetuan o Marina.

Horari dels actes

A les quatre de la tarda es farà una concentració al centre de cada tram i hi haurà actuacions i manifestacions de cultura popular al llarg de tot el recorregut. A les 16.45 hores es començarà a formar la senyera i les 17.45 hores serà el moment de l'acte central.

La mobilització es donarà per finalitzada a un quart de set i a les set començarà la Festa de la Llibertat que Òmnium organitza al passeig Lluís Companys.

L'organització ha difós un dossier amb horaris, consells, actes i altres informacions rellevant per als participants en la mobilització i recorda que totes les novetats sobre la Diada es poden seguir a través del'etiqueta #infoV.

Piulada massiva

A les 20.14 hores la mobilització es traslladarà a les xarxes socials amb una piulada massiva per convertir la V en trending topic mundial. L'etiqueta es donarà a conèixer el mateix dia a través dels perfils d'Ara és l'hora i l'Assemblea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona