Política

Aznar demana a Rajoy que “delimiti, neutralitzi i elimini” la “forta efervescència independentista” de Catalunya

L'expresident espanyol avisa que “no hi ha la possibilitat” que el govern català obtingui més poders

El també president de la FAES assegura que la societat catalana “és una societat dividida” per culpa del procés

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha reclamat avui a l'executiu de Mariano Rajoy que desenvolupi una política a Catalunya que “delimiti, neutralitzi i acabi eliminant” l'actual clima de “forta efervescència independentista”. Concretament, en una entrevista al diari colombià El Tiempo, el diari de més circulació al país sud-americà, Aznar no ha precisat quina ha de ser aquesta política i ha afegit que “no hi ha la possibilitat” que el govern català obtingui més poders, com succeirà amb Escòcia, perquè “Escòcia té molt pocs poders i Catalunya té els màxims poders que pot tenir”.

Segons l'opinió de l'actual president de la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES) i president d'honor del PP, “Espanya no s'ha trencat, però s'està trencant Catalunya”.

“La societat catalana és una societat dividida”, ha dit, i ho ha atribuït al procés sobiranista en què una part important de la societat de Catalunya reclama la convocatòria d'un referèndum sobre la independència.

En aquest sentit, ha destacat que Catalunya té actualment “més autogovern que en tota la seva història”, per la qual cosa, al seu parer, no s'explica “com es pot posar en marxa un procés de secessió”. A més, ha destacat que és “un error” intentar “destruir els estats nacionals d'Europa” perquè, segons ell, han estat la base de “l'estabilitat, l'ordre i la prosperitat” que viu el continent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia