Política

Compromís proposa un marc estratègic per a governar Alacant

Asseguren que no es tracta d'una carta als Reis d'Orient sinó d'un treball rigorós

Compromís per Alacant ha presentat un diagnòstic general de la ciutat elaborat durant l'últim any, així com un marc estratègic, que esdevenen una reflexió sobre la situació del municipi des de tots els punts de vista i introdueix propostes concretes per a equilibrar Alacant social i territorialment.

Segons Manuel Alcaraz, coordinador dels documents i membre de l'executiva local, “a aquesta ciutat cal estabilitzar-la, ficar-la en la UVI, perquè no pot estar abandonada a la seua sort ni un dia més, necessita de projectes i discursos per a governar de manera transversal la seua complexitat i per açò fem aquesta proposta conforme una anàlisi detallada i fugint de tòpics i llocs comuns”.

En aquest sentit, Alcaraz ha apuntat que “en la diagnosi advertim que Alacant no és una ciutat recognoscible, que no compta amb un model definit i destaquem també que la greu crisi econòmica que pateix es reflecteix en unes xifres molt alarmants d'exclusió social que van a durar més que la pròpia crisi i que vénen donades pel fet que més de la meitat de la població és inactiva”.

Aquesta crisi econòmica es manifesta també en l'estancament demogràfic, en la fractura i l'atomització de les classes mitjanes i respon, al mateix temps, a unes elits empresarials molt servils amb el poder polític. Existeix una crisi de planejament urbanístic i, d'altra banda, un parc de 186.000 habitatges, molts dels quals es troben en mal estat, i de tots ells només 16.000 estan en lloguer, mentre 25.000 estan buits i 29.000 són de segona residència”

Alcaraz ha denunciat també una “crisi de governabilitat amb un Ajuntament que es limita a gestionar, quan no a regalar la ciutat a un empresari molt conegut i tot en el seu conjunt desemboca en una crisi d'autoestima, que és el primer contra el que cal lluitar, perquè deixe d'haver-hi una sensació de vergonya”.

Manuel Alcaraz ha assegurat que es comprometen a desenvolupar iniciatives al llarg del primer any de govern i ha aclarit que “no és una carta als Reis Mags, sinó una proposta de govern treballada que té en compte les necessitats reals del nostre municipi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia