Política

Tomàs Mestre es presentarà a les primàries de Compromís per Alacant

L'actor i director de teatre optarà a un dels llocs d'eixida

La bona sintonia amb l'alcalde de Muro, Rafel Climent, el situa entre els favorits en l'elecció dels candidats de la coalició

Amb el reglament de primàries per a l'elecció dels candidats de Compromís als comicis del mes de maig de 2015, comencen a conéixer-se els noms d'alguns dels possibles aspirants per la circumscripció d'Alacant. És el cas de Tomàs Mestre, que se suma als ja coneguts de Rafa Climent, alcalde de Muro, al de Josep Nadal, regidor a Pego i al més que probable –encara no ho ha fet públic– de l'actual diputada per Alacant, Mireia Mollà.

Mestre entra en escena amb l'aval de Rafa Climent, impulsor de l'economia del bé comú al municipi que dirigeix i que parteix com a favorit per a encapçalar la llista a la circumscripció més meridional del País Valencià i també del col·lectiu d'Alacant, del qual és portaveu i milita des de fa anys.

Segons fonts consultades per El Punt Avui, la decisió l'ha presa després de rumiar-s'ho durant uns quants mesos i amb la voluntat d'aportar “l'experiència en el món associatiu, cultural i polític acumulada durant dècades d'activisme cívic”.

Les mateixes fonts asseguren que Mestre té el suport de diferents col·lectius de la coalició amb els quals ja hauria entrat en contacte per valorar les seues opcions de cara al procés de primàries.

Trajectòria

Tomàs Mestre es professor de secundària en un institut d'Alacant, director de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant, actor, director i autor, compta amb la seua pròpia companyia, Saineters, que ja ha complit 20 anys fent teatre en valencià. A més, és un dels fundadors del Casal Jaume I d'Alacant i militant del Bloc des del 1999, quan va ser número dos a l'ajuntament d'Alacant i candidat de Compromís a l'alcaldia en 2011, en què es va quedar a les portes d'aconseguir ser el primer regidor nacionalista amb més de 6.000 vots.

Gran coneixedor del País Valencià, ja que el seu pare és de l'Horta, ha viscut a Albuixec i s'ha criat a València. La seua mare és de la Ribera, on manté casa i vincles, ha viscut a la Marina Alta i des del 86 resideix a Alacant on ha desenvolupat la major part de la seua vida professional i activisme social i polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia