Política

Cap partit té decidit el cap de llista per Banyoles

En el cas de CiU, el més probable és que Miquel Noguer repeteixi, ERC està pendent del que digui Josep Vicens, la CUP ho debatrà a partir del gener i ICV i el PP ho concretaran a mitjà termini

Quan falta tot just mig any per a les eleccions municipals, els grups polítics banyolins encara no han entrat a fons en el debat sobre quins seran els seus candidats. Dels partits que es van presentar el 2011, el que sembla tenir-ho més clar és CiU i molt probablement –tot i que no és oficial perquè s'ha de proposar a l'executiva local– Miquel Noguer, alcalde des del 2007, repetirà de cap de llista. Ni ell ni CDC volen fer declaracions al respecte, però es dóna per descomptat que si el candidat fos un altre ja s'hauria posat en marxa la maquinària per donar-lo a conèixer entre els votants. El coordinador general de CDC, Josep Rull, participarà divendres a Banyoles en un sopar amb militants del partit. Serà una trobada en què els principals temes a tractar seran uns altres, però també es tocarà la qüestió del candidat.

ERC recupera la marca

ERC, que a les anteriors eleccions va amagar la marca dins del nom Junts per Banyoles (JxB, en companyia de Reagrupament i SI), aquest cop sí que posarà les seves sigles davant del nom actual. “Creiem que cal mantenir la fórmula JxB”, diu el responsable comarcal dels republicans, Jaume Sitjà. Quant al cap de llista, Sitjà afirma que la primera opció és que Josep Vicens repeteixi i que estan pendents del que ell vulgui fer. “Si diu que no, aleshores haurem d'obrir un procés per triar un alcaldable alternatiu. En qualsevol cas, volem tenir-ho llest abans de Nadal”, explica.

La CUP i ICV

La CUP està pendent de les assemblees que es convocaran a partir del gener. “Encara no hem debatut si ens presentem ni qui seria l'alcaldable; també dependrà de com s'enfoquin les plebiscitàries en l'àmbit nacional”, va comentar ahir la que va ser cap de llista el 2011, Sandra Pazos.

A ICV la decisió encara no s'ha pres, tot i que en cercles propers als ecosocialistes es preveu que serà Joan Luengo, l'actual regidor. La decisió final dependrà dels tractes que es facin amb els altres col·lectius que ICV té ganes d'incorporar a la candidatura. Luengo va ser el número dos de la candidatura ecosocialista del 2011 i al cap d'uns mesos va rellevar la regidora Núria Langa, que havia estat l'alcaldable.

El PP hi tornarà

Dels partits que es van presentar en les últimes municipals, l'únic que no va aconseguir entrar a l'Ajuntament va ser el Partit Popular. El president de la seva junta local, Xavier Masdemont (que va ser el cap de llista), pensa bastir una candidatura, tant a Banyoles com en algun altre municipi de la comarca, però diu que encara és aviat per donar els noms de qui les integrarà i encapçalarà.

Sense el PSC

La decisió de no fer servir les sigles PSC, anunciada fa mesos, es manté. Si es confecciona alguna llista a la comarca serà d'independents i sense l'afegitó de Progrés Municipal, amb la voluntat “d'aglutinar gent amb valors similars”, segons fonts del partit. A Banyoles, hi ha la possibilitat que gent de l'òrbita socialista entri en alguna llista, com a independent. El 2011, el PSC va obtenir un regidor, Jordi Bosch Barraca, però al cap de poc va deixar el partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia