Del Poso sense sorpreses

Com era previsible, la llista de Thierry del Poso (Nouveau Centre), advocat i fins ara a l'oposició municipal, ha facilment guanyat la segona volta de l'elecció municipal de Sant Cebrià. El candidat centrista obté 47,48% dels volts i supera Marie-Pierre Sadourny (Partit Socialista) amb 23,54 %. Segueixen Jean Roméo (divers dreta) amb 15,14% i Claudette Guiraud (UMP, ex candidata oficial UMP a la primera ronda) amb13,84%. Aquests dos últims, antics membres de la majoria anterior Bouille-Fontvielle, ha estat clarament rebutjats pels electors. Cal recordar que l'UMP va retirar l'investitura oficial a Claudette Guiraud entre les dues voltes per donar-la a Thierry del Poso, que, segons ell, «no va demanar res a ningú». El guanyador va incrementar un resultat previsible de gairebé deu punts, però és el resultat de la candidata socialista que sorprèn més, passant de 16,5 a 23,5 %. Jean Roméo fa un resultat idèntic a la primera volta, i Claudette Guiraud fa el pitjor resultat, perdent tres punts. L'ex primera adjunta de Jacques Bouille paga el rebuig dels electors per la gestió de l'equip anterior així com de la retirada del suport oficial del seu partit. La participació ha estat de 66,42 % amb 5791 sufragis exprimits sobre 8719 inscrits.

El nou consell municipal tindrà doncs 25 elegits de la llista del Poso (Nouveau Centre), 4 per la llista Sadourny (esquerra), 2 per Jean Roméo (divers dreta) i 2 per Claudette Guiraud (UMP).

Des de la proclamació dels resultats, Thierry del Poso ha declarat voler «unir i tranquil.litzar els ciprianencs» i ha afegit que el municipi es portaria aviat partida civil en l'afer de les obres d'art en curs d'investigació per la justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries