Política

Tres catalans detinguts a Bulgària quan anaven a Síria per unir-se a EI

Dos joves veïns de Terrassa (Vallès Oriental), de nacionalitat marroquina, i un altre de Monistrol de Montserrat (Bages), un brasiler convertit a l'Islam, van ser detinguts dilluns a Bulgària en una operació conjunta contra el gihadisme dels Mossos d'Esquadra i la policia búlgara. Els tres joves, de 18, 24 i 27 anys, van ser arrestats molt a prop de la frontera amb Turquia, quan suposadament es dirigien a Síria per incorporar-se a l'organització Estat Islàmic (EI).

Els Mossos van detectar la seva sortida de Catalunya i en van sol·licitar la detenció a través d'una ordre de crida i cerca internacional amb l'objectiu d'impedir que s'incorporessin a les files de l'organització gihadista. Segons fonts oficials, els tres joves van arribar a Bulgària després d'un periple en cotxe per França, Itàlia, Eslovènia, Romania i Hongria.

En roda de premsa, ahir a la tarda, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va explicar que els Mossos “feia temps que havien detectat el procés de radicalització” d'aquestes persones i “la seva voluntat d'incorporar-se” a l'organització gihadista.

El conseller va explicar també que els tres joves són a la presó a Bulgària i que ja se n'ha sol·licitat l'extradició, tot i que pot trigar “un parell de setmanes”. En la compareixença, Espadaler va destacar el fet que aquesta és “la primera actuació” dels Mossos de “detecció d'un procés de radicalització” de ciutadans que estan en territori català.

En el marc d'aquesta mateixa operació, dirigida per l'Audiencia Nacional i que està sota secret de sumari, els Mossos van escorcollar ahir quatre domicilis, dos a Terrassa, un a Sabadell i un altre a Monistrol de Montserrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia