Política

L'exalcalde de CiU Joaquim Puig encapçalarà la llista del PSC a Mont-ras

Va ser regidor convergent durant vuit anys i va ocupar l'alcaldia del 1988 al 1991

Va deixar la militància el desembre passat pels “casos de corrupció”

La llista del PSC a Mont-ras no estarà encapçalada un altre cop per Rafel Casanovas, sinó que l'encapçalarà Joaquim Puig, militant de CDC des del 1983 fins al mes de desembre passat i alcalde entre el 1988 i el 1991. Puig va atresorar experiència a l'Ajuntament de Mont-ras en dos períodes, primer entre el 1987 i el 1991 i més tard entre el 1995 i el 2003, en aquest període com a regidor del traspassat Manel Montalban. Puig defensa el seu “canvi important de color” pels “esdeveniments de l'any passat”: “Sense posar-hi cap nom concret, m'han fet canviar els casos de corrupció esdevinguts a nivell català.”

Puig va protagonitzar una amenaça de moció de censura l'any 1988, de la qual va sortir amb l'alcaldia, que va mantenir fins al final del mandat. Les seves diferències amb el llavors alcalde convergent Francesc Aymerich, que va tornar a encapçalar la llista de CiU el 1991, van fer-li deixar la política local fins que el 1995 Manel Montalban el va convèncer per tornar a les llistes, va aconseguir l'acta i va tornar a exercir de regidor –“hi vaig anar perquè no hi havia Aymerich”, assenyalava ahir– fins al 1995, moment en què va deixar la política local. Ara ha descobert de què venien aquelles diferències amb Aymerich que van trasbalsar la vida municipal: “Volíem informatitzar l'Ajuntament, perquè teníem una subvenció del Consell Comarcal per fer-ho, i ell no. El temps ens ha donat la raó.”

El nou candidat del PSC va explicar que el seu programa tindrà un contingut clarament social i afirma que oferirà cordialitat, amb els rivals que els “respectin”. “Nosaltres no som destralers”, afirmava.

Tantes llistes del PSC com el 2011

El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, va afirmar ahir durant la presentació del nou candidat socialista de Mont-ras que el PSC aconseguirà fer el mateix nombre de llistes que el 2011 al Baix Empordà. “Tot i que ens hem proposat prioritzar qualitat ideològica per davant de la quantitat de llistes, ja tenim al voltant de 80 candidats confirmats a tota la província”, afirmava Fernández, que admetia el moment delicat que passa el partit socialista: “És cert, tot i que no passem un moment gaire més delicat que altres partits tradicionals.”

El PSC ja té candidats assegurats en la majoria de les principals poblacions baixempordaneses: a Sant Feliu de Guíxols (J.M. Muñoz), a Castell-Platja d'Aro (Maurici Jiménez), a Palamós (Teresa Ferrés), a Pals (Marisol Perea), a Begur (Francesc Pilsà) i a Ullà (Josep López). A la Bisbal (falta nomenar Aparicio) i a Calonge i a Santa Cristina (estan elegint localment candidats). A Torrent sembla que també hi haurà llista socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El perdó dels descendents d’esclavistes

Londres
Francisco García Lorenzana
Cap de l’oposició a la Roca del Vallès (PSC)

“Hem fet una política útil i de mà estesa des del principi”

La Roca del Vallès
Xavier Juncà
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Camprodon (+Camprodon-ERC-AM)

“Volem un Camprodon que tingui vida tot l’any”

Camprodon
política

Rull convoca un ple de tràmit el 26 sense candidats

barcelona
pròxim orient

Hezbol·là amenaça Israel i Xipre amb lluitar “sense límits” si “s’imposa” una guerra en el Líban

barcelona
unió europea

Els ultraconservadors són ara el tercer grup de l’Eurocambra

barcelona
aràbia saudita

Almenys 550 pelegrins morts per cops de calor a la Meca

barcelona
estat espanyol

El TC anul·la la condemna per prevaricació a Magdalena Álvarez

barcelona
POLÍTICA

Encarregaran un segon peritatge sobre l’espionatge a Viñuales

Tarragona