Política

Espadaler: “UDC no està disposada a esdevenir un simple apèndix d'un acord programàtic entre CDC i ERC”

El secretari general d'Unió creu que la crisi de la federació se superarà “en positiu” però que la situació “no es pot tornar a repetir”

Ramon Espadaler subscriu les darreres paraules de Duran i Lleida i aposta per “fer propostes de futur i tornar les coses al seu lloc”

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, ha manifestat que el seu partit no vol convertir-se en un “simple apèndix” d'un acord programàtic entre Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Espadaler s'ha mostrat disposat a debatre i a fer aportacions, però ha deixat molt clar que no creu en una “adhesió gratuïta”, sinó en una “suma responsable”. El secretari general també s'ha referit a la crisi que passa la federació de Convergència i Unió, arran del vot diferenciat de dimarts al Congrés, i ha confiat que després d'una reflexió se superarà “en positiu”, tot i que es tracta d'una situació que “no es pot tornar a repetir”.

Segons Ramon Espadaler, UDC “és un partit d'inspiració nacionalista, sobiranista i humanista”, i en base a això ha exposat que “no està disposada a esdevenir un simple apèndix d'un acord programàtic entre CDC i ERC”. Així, ha assegurat que “estem disposats a parlar, a debatre, a fer aportacions”, però no “a sumar-nos acríticament a un acord que es pogués donar entre CDC i ERC”, ha etzibat.

És l'única referència que el secretari general d'Unió ha fet a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre, i és que bàsicament ha parlat de la crisi que viu la federació des del passat dimarts, quan CDC i UDC van votar de manera diferenciada al Congrés en l'admissió a tràmit del pacte entre PP i PSOE per combatre el gihaidisme.

Espadaler ha volgut mostrar el seu suport explícit al president del comitè de govern i del grup parlamentari, Josep Antoni Duran i Lleida, i ha lamentat també que, amb la situació viscuda, “s'ha qüestionat” la seva autoritat. Malgrat això, ha manifestat que tenen la voluntat de debatre sobre el tema en la Comissió Executiva Nacional que dilluns celebrarà la federació.

“No es tracta de demanar explicacions o assenyalar culpables”, ha dit, sinó que cal “reflexionar sobre un episodi sense precedents” i que ha afectat, a més del grup parlamentari, tota la federació de Convergència i Unió. En aquesta línia, el secretari general s'ha mostrat confiat que aquest episodi se superarà “en positiu” però que “no es pot tornar a repetir”. La solució, ha apuntat, s'aconseguirà “parlant, fent propostes de futur i tornant les coses al seu lloc”, a més de “respectant i reconeixent les autoritats”.

Finalment, Espadaler ha subscrit les darreres paraules de Duran i Lleida, i ha afegit que “hem de ser capaços, en el marc de la federació, de reflexionar-hi i que en un futur aquestes situacions no es tornin a reiterar”, ja que “posen en qüestió, no només l'autoritat del president del grup parlamentari, sinó la credibilitat del grup parlamentari”, un fet que “no és bo ni per CDC, ni per UDC, ni per la federació”, ha conclòs.

Jornada de política municipal

Ramon Espadaler, acompanyat de Joana Ortega, ha assistit aquest dissabte a una jornada de política municipal que ha tingut lloc a l'Ajuntament del Pla de Santa Maria (Alt Camp). Una trobada que ha servit per començar a marcar els eixos dels programes electorals del partit de cara a les eleccions municipals del 24 de maig.

El número dos d'UDC ha explicat que s'ha mantingut un debat “intens” sobre la nova legislació de la transparència, un dels punts que han marcat com a importants. L'altra clau serà “el suport a la família”, pel qual “es pot fer molt des de l'àmbit local”, ha remarcat. Espadaler ha revelat que al final de la jornada, en el torn obert de paraula, els assistents també han volgut deixar clar el seu suport a Duran i Lleida.

Posteriorment, Espadaler i Ortega s'han unit a altres dirigents del partit, com Josep Maria Pelegrí, Salvador Sedó, Francesc Gambús o Martí Barberà, per celebrar la tradicional calçotada del partit que realitzen cada any al Pla de Santa Maria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona