Política

Mas: “Cal fer del món local una estructura d'Estat perquè Catalunya acabi sent ella mateixa un Estat”

El president de la Generalitat subratlla que aquest any 2015 “Catalunya decideix el seu futur” en les eleccions del 24 de maig i del 27 de setembre

Artur Mas considera que per fer avançar el procés cal fer créixer “la majoria social, la majoria política i la majoria institucional”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dissabte en la clausura de la convenció municipal de CDC a Seva (Osona) que si es “falla” en les eleccions municipals del proper 24 de maig es “debilitaran” unes estructures d'estat “tan importants” com els ajuntaments del país. I és que, al seu entendre, “cal fer del món local una estructura d'Estat perquè Catalunya acabi sent ella mateixa un Estat amb tots els ets i uts”.

Així doncs, ha remarcat que aquest any 2015 “Catalunya decideix el seu futur, decideix cap a on vol anar”. I ha volgut recordar que es podria haver decidit d'una altra manera, “amb un referèndum”, que és el que CiU volia. “Però hem xocat constantment contra un bloc de formigó. Madrid ha estat sempre un bloc de formigó on no era possible obrir ni una petita escletxa”, ha afegit.

Per això, Mas ha subratllat que les eleccions del proper 27 de setembre “és l'últim camí que queda i l'únic instrument legal que tenim”. Abans, però, hi haurà unes altres eleccions. “El 24 de maig encadenat amb el 27 de setembre, si sumem unes eleccions i les altres, -ha continuat- és un moment clau, aquest país es juga el seu futur, és un any decisiu”.

Segons Mas, per fer front a aquest moment cal “tenir ben identificat el que necessitem, no perdre'ns en detalls secundaris i centrar-se en els grans objectius de país”. En aquest sentit, ha qualificat el món municipal “d'exèrcit de pau i de diàleg que s'ha de posar en marxa, i que no pot fallar perquè si es debilita el 24 de maig, es debilita una gran estructura d'Estat”.

En la seva opinió, que en surtin uns ajuntaments plenament identificats amb el procés sobiranista que s'ha engegat “és vital”, ja que si surt una altra cosa, “es remarà en direcció contrària”.

Arribat a aquest punt, Mas ha detallat que perquè les coses “surtin bé” es necessita que hi hagi tres majories: la majoria social, la traducció d'aquesta majoria social en majoria política i la majoria institucional.

“La majoria social vol dir moltíssima gent mobilitzada, és la nostra gran arma democràtica”, ha afirmat. Tot i que “qui tradueix en fets concrets l'aspiració del poble és la política”. I al costat d'això, “quantes més institucions estiguin a favor d'aquest procés polític català, més èxit tindrem”.

Per tant, el president de la Generalitat ha reclamat “ser capaços no només de tornar a tenir aquestes tres majories, sinó de tenir-les amb més força”.

Artur Mas també ha recordat que CiU vol transformar la realitat en positiu i no negant-la “com fan d'altres”. “Criticar la realitat és fàcil però si la volem transformar-la en positiu cal partir d'aquesta realitat”, ha dit. I ha afegit: “De discursos ara en sentireu molts, nosaltres farem la feina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA