Política

Puig (PSC), la gran novetat de Mont-ras

Salgas (CiU) i Robles (PP) ja estan confirmats, i Català (AM-ERC), pendent

La gran sorpresa de la graella de sortida de les eleccions municipals a Mont-ras és la presència d'un exalcalde convergent, Joaquim Puig, al capdavant de la llista de l'afeblit PSC, un partit que el 2011 va passar de tenir 87 vots –i resultar decisiu– a tenir-ne la meitat (40) i quedar fora de l'Ajuntament.

Puig, presentat fa un parell de setmanes amb l'aval del primer secretari de la federació socialista a les comarques gironines, aspira a recuperar la representació i a tornar a fer decisiu el PSC.

Carles Salgas serà per segon cop el cap de llista de CiU. L'any 2011 va agafar el relleu a l'històric Manel Montalban. Salgas aspirarà ara a recuperar la supremacia. L'augment del 5% de vots el 2011 respecte al 2007, acompanyat de l'enfonsament del PSC, li va donar una majoria còmoda el maig de fa quatre anys. Ara les aspiracions convergents són tornar a guanyar intentant ampliar la majoria.

La portaveu d'AM-ERC, Mercè Català, està a disposició d'ERC per formar una nova candidatura. Tot i això, la decisió encara no està presa, tot i que fonts del partit creuen que no tardarà gaire a anunciar-se. Català va ocupar l'alcaldia en el mandat 2007-2011 gràcies al pacte amb el PSC. La llista més votada, encapçalada per CiU, llavors amb Manel Montalban al capdavant, la va arraconar a mig mandat a través d'una moció de censura. El 2011 la llista d'AM-ERC va tornar a obtenir quatre regidors. Aquest cop va quedar a l'oposició.

El PP repetirà candidat respecte al 2011. En els darrers comicis el Partit Popular va apostar per l'empresari José María Robles, ara amb 61 anys, que en aquella ocasió va obtenir 80 vots, amb un percentatge del 8,6% de vots.

Tot i quedar fora del consistori, aquell resultat de l'any 2011 suposava als populars multiplicar per cinc el resultat anterior. Robles ha acceptat repetir, segons assenyalen fonts del Partit Popular, per intentar confirmar la gran majoria de candidats presentats el 2011 a la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia