Política

Una dona detinguda a Figueres en l'operació gihadista

Una trentena d'agents s'han presentat a les quatre de la matinada a l'edifici de la noia

Els veïns asseguren que la jove forma part d'una família arrelada al barri

Una noia, veïna de Figueres, és una de les vuit persones detingudes que s'han arrestat aquest divendres a la matinada en l'operació contra el terrorisme gihadista que es porta a terme a tot l'Estat per part del cos de la Policia espanyola. Una trentena d'agents s'han presentat al número 1 del carrer Cresques Elías de Figueres pels volts de les quatre de la matinada, han esbullat la porta d'entrada del segon segona i han detingut a la jove, membre d'una família coneguda al barri. La noia és la filla més petita de la família que consta de tres germans i tres germanes. Segons els veïns, la jove tenia un caràcter conflictiu i acostumava a enfrontar-s'hi per qualsevol motiu.

Segons han explicat els veïns del bloc número 1 del carrer Cresques Elies de Figueres, la detinguda és membre d'una família arrelada al barri on fa més de set anys que hi viuen. El carrer es troba a tocar de l'Hospital de Figueres.

La família té sis fills, tres nois i tres noies. El pare treballa de carnisser i els veïns asseguren que no acostumaven a veure la mare de la família ja que sortia poc de casa. Pel que fa las nois, dos són menors d'edat mentre que les noies, una d'elles –la més gran– es va casar a Holanda i té una criatura de pocs mesos. L'altra germana, la mitjana, treballa en una botiga de venda de roba i mitjons a Figueres. La detinguda seria la filla més petita, que està estudiant. Segons han explicat els veïns del bloc la noia té un caràcter conflictiu i acostumava a ser bastant mal educada amb els veïns amb qui va tenir diversos enfrontaments.

A més, els residents d'aquest edifici han explicat que fa poc el pare de la família havia canviat la roba occidental amb la que es vestia per la gel·laba, la túnica tradicional marroquina. Veïns del pis segon segona han explicat que una trentena de policies, membres del cos de la Policia espanyola, han entrat a l'edifici pels volts de les quatre de la matinada; han esbullat la porta d'entrada del pis i s'han emportat detinguda a una de les noies.

Aquesta actuació s'emmarca en l'operació contra el terrorisme gihadista que s'ha realitzat aquest divendres a la matinada. L'operació, dirigida per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i el titular del jutjat central d'Instrucció número 3, Javier Gómez Bermúdez, afecta a tot l'Estat espanyol i hi ha arrestats a Catalunya i altres territoris com Àvila i Ciudad Real. En total es té constància que s'han detingut vuit persones i s'han fet escorcolls a domicilis de diverses localitats com l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Malgrat de Mar o a Piera. En aquesta darrera localitat també s'ha detingut una altra dona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia