Política

Acord entre candidatures alternatives i populars en 14 municipis del Vallès

Volen superar els 15.000 vots per ampliar la presència al Consell Comarcal i entrar a la Diputació, organismes que qualifiquen de “molt poc democràtics”

Les candidatures alternatives del Vallès (CAV) i les diferents candidatures d'unitat popular que hi ha al Vallès Occidental han decidit formalitzar un acord per presentar-se plegades a les eleccions municipals en 14 poblacions: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa.

L'acord respecta la independència i pluralitat de cadascuna de les candidatures i destaca els punts programàtics bàsics que els uneixen. L'objectiu és superar els 15.000 vots i els 14 regidors que van obtenir a les eleccions del 2011 per augmentar la presència al Consell Comarcal –només hi tenen un representant– i entrar a la Diputació. Per això estudien fórmules per sumar els vots d'altres candidatures alternatives i d'unitat popular de la demarcació de Barcelona. La intenció és “aixecar la veu” des de dins en contra del funcionament d'aquests organismes que consideren “molt poc democràtics”, ja que els ciutadans no trien directament i s'hi mouen “força diners i influències”, diuen en un comunicat. El decàleg, entre altres qüestions, planteja la lluita contra l'atur, la precarietat i el suport de l'economia social; la recuperació dels serveis públics; mesures d'urgència contra la pobresa; tolerància zero contra la corrupció; la participació ciutadana com a eina d'intervenció política; un altre model de mobilitat, i el dret de decidir-ho tot.

Entre les formacions que donen suport a l'acord hi ha Alternativa Ciutadana (AC) de Rubí, Esquerra alternativa de Barberà (EAB), Alternativa d'Esquerres per Badia (AEB), l'Altraveu de Castellar, Compromís per Cerdanyola, Entesa per Sabadell (ES) i compromís per Ripollet, a més de les CUP de Terrassa, Santa Perpètua, Sant Llorenç, Palau, Montcada, Matadepera i Sant Cugat, que han formalitzat aliances diferents per les eleccions, com ara Decidim Castellar i Decidim Ripollet, Junts per Barberà, AUP Rubí i la Crida de Sabadell.

LA XIFRA

14
regidors
van aconseguir les candidatures alternatives del Vallès a les eleccions de fa quatre anys a la comarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA