Política

Bustos considera la sentència “totalment desproporcionada” i anuncia que la recorrerà davant del TS

Creu que ha estat condemnat per “opinar” sobre un càrrec de confiança

L'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, considera la sentència que el condemna a un any i quatre mesos de presó “totalment desproporcionada” i ha anunciat que presentarà recurs davant del Tribunal Suprem (TS). En la seva pàgina personal de Facebook, Bustos ha dit que no comparteix la resolució judicial i creu que han estat condemnat per “opinar sobre un càrrec de confiança”. Assegura que al judici va quedar demostrar que “ningú va pressionar a cap dels tècnics implicats en el procés de selecció” i que no es va pretendre vulnerar la llei de la funció pública. Afegeix que si ha comès alguna “errada” ha estat “involuntària” i no creu “que mereixi el tractament penal”.

Bustos creu que la peça separada del cas Mercuri per la contractació irregular d'una tècnica a l'Ajuntament de Montcada i Reixac per la qual ha estat condemnat per tràfic d'influències està “molt lluny d'altres presumptes casos de corrupció que tenen a veure amb milions d'euros a paradisos fiscals”. “No té cap comparació i demano que els mitjans de comunicació tinguin en compte aquest fet”, afirma a les xarxes socials. L'exalcalde demana que no es posi “tot en el mateix cas” tot i que reconeix que les seves opinions sobre aquesta contractació van ser “desafortunades i fora de to”.

Aprofita també per recordar que el cas Mercuri es va iniciar amb “una espectacular operació policial i amplis titulars als mitjans de comunicació”, que es van detenir empresaris, exregidors i es va “amplificar la dimensió mediàtica”. Afegeix que després de tot això, la resta de persones implicades “van perdre importància” i lamenta que tot “es va centrar” en la seva persona i en el seu entorn més proper. “Després de dos anys i mig d'investigació i dels anteriors seguiments i escoltes telefòniques ha quedat demostrat que ni jo ni ningú del meu entorn hem tingut res a veure amb corrupció urbanística i cobrament de comissions. Les acusacions que causen sobre nosaltres no tenen res a veure amb tot això”, ha declarat.

Bustos reitera la seva “innocència” i la de la resta d'implicats i assegura que mai ha utilitzat la política per enriquir-se. “Lamento profundament el dany que les meves converses hagin pogut causar a aquelles persones que s'han vist afectades, a qui demano disculpes”, menciona. Per últim, agraeix la confiança mostrada per tot aquells que l'hi ha donat suport aquest temps i els hi demana aquest suport “més que mai”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia