Política

El govern de Sant Pere decideix ara no dimitir

Els regidors revoltats contra l'alcalde es queden, però a “fer d'oposició”

Els regidors del govern de Sant Pere Pescador que s'han revoltat contra l''alcalde, Jordi Martí, rectifiquen i no dimitiran. Segons ha explicat el regidor Lluís Font, tot i que la intenció era plegar en bloc ahir, a última hora han decidit mantenir-se dins el govern per “fiscalitzar” l'alcalde i “fer d'oposició”. Els regidors havien donat de temps fins ahir a Jordi Martí perquè presentés la dimissió o prendrien mesures. Aquestes mesures implicaven inicialment presentar una moció de censura, però en veure que ja no quedava temps abans de les eleccions municipals del mes de maig, la decisió era que dimitirien en bloc i deixarien sol Jordi Martí a l'Ajuntament.

La situació en aquest moment és que l'alcalde no ha dimitit tot i que l'ultimàtum que tenia dels regidors vencia ahir. Per tant, la resta del govern havia de dimitir en senyal de protesta ahir mateix. Però en una reunió durant les festes de Setmana Santa, els regidors van canviar d'opinió. “És un acte de responsabilitat envers el poble”, explica el regidor Lluís Font. “Hem cregut que hem de ser més responsables. Si volem fiscalitzar l'acció de govern aquests dos mesos no podem dimitir, a més al poble ens ho demanen. Ens sembla que podem incidir en alguna cosa”, hi afegia Lluís Font.

Candidatura amb CiU

Aquest trencament, que els regidors qualifiquen de “situació desagradable”, es produeix quan només falten uns dos mesos per a les eleccions i en plena preparació de les llistes electorals. Mentre, d'una banda, segons fonts d'ERC, l'alcalde, Jordi Martí, estaria buscant gent per tornar a fer una candidatura vinculada a Esquerra, els quatre regidors revoltats treballen paral·lelament per fer-ne una altra.

En aquest cas, es tractaria d'una llista en què anirien els regidors Lluís Font, Agustí Badosa, Blai Bahí i Ana Isern, juntament amb persones noves i que aniria sota les sigles de Convergència i Unió. La llista actualment encara no està tancada.

Aquest diari no ha pogut contactar amb l'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, arran de la polèmica sorgida en el si del govern municipal (Independents per Sant Pere-AM).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia