Política

La dona d'Oriol Pujol i la de Madí haurien cobrat 91.000 euros irregulars

Vigilància Duanera afirma que ha trobat la mateixa quantitat en “una suposada facturació fictícia”, pagada per Carbó

És administrador de Triacom Audiovisual

Un nou informe de Vigilància Duanera, datat el 24 de març passat i difós ahir, destapa una nova capsa dels trons. Dos funcionaris de l'Agència Tributària tenien l'encàrrec, primer del TSJC i després de la jutgessa d'instrucció número 9 de Barcelona, d'investigar el patrimoni de l'exsecretari general de Convergència, Oriol Pujol, i de la seva dona, Anna Vidal, en el marc del cas de les ITV i d'un suposat suborn en cobrar diners de l'empresari i amic Sergi Alsina. Els agents, a més de confirmar aquesta irregularitat, en destapen una de nova: el cas Triacom Audiovisual.

En concret, Hisenda detalla que Oriol Carbó va pagar a Anna Vidal i a Sandra Buenvarón —advocada i dona de David Madí, exsecretari de comunicació de CiU, del 2003 al 2010— per “suposats encàrrecs d'assessorament” un total de 91.000 euros a cadascuna, entre els anys 2008 i 2009. Van ser assessoraments sobre inversions immobiliàries a Sant Cugat i a la Cerdanya a les empreses Orieu 110591 SL i OCS 210163 SL. Els investigadors hi afegeixen que OCS en aquella època no rebia ingressos, però a Orieu, la majoria era de la productora Triacom Audiovisual, de la qual Carbó és administrador, i en aquella època Televisió de Catalunya va pagar-li programes com ara El gran dictat.

Els agents precisen que el 24 de novembre del 2014 van citar “en qualitat d'imputats” Vidal, Carbó i Buenvarón, els quals es van negar a declarar. Per això demanen a la magistrada de Barcelona que exigeixi a Carbó més documentació per aclarir les seves relacions comercials entre els anys 2008 i 2009.

Entre la documentació aportada per Carbó, es detalla que Anna Vidal cobrava uns honoraris de 150 euros l'hora, a través de les seves empreses Serveis i Participació Nova D SL i Avima Projectes. Per exemple, s'indica que en els pagaments de 66.096 euros d'Orieu, “Anna Vidal hauria d'haver invertit unes 440 hores en la realització de dos estudis: un de 28 pàgines i un altre de 18”. Els agents se sorprenen d'aquest encàrrec, ja que indiquen que el germà de Carbó té una societat (Grup Set) especialitzada en les zones de Sant Cugat i la Cerdanya.

D'altra banda, ratifiquen que Pujol “sabia i
es va beneficiar” dels 569.118 euros que la seva dona va cobrar d'Alsina entre el 2007 i el 2012. Indiquen que aquests cobraments es “van blanquejar” tot pagant despeses familiars, per comprar deute públic, cotxes, o una casa al terme de Ger.

LES FRASES

Estaríem novament davant una suposada existència d'una facturació fictícia entre les societats de Carbó, amb Anna Vidal i amb Sandra Buenvarón
Oriol Pujol es beneficia dels ingressos irregulars rebuts de les societats d'Alsina a través de la seva dona
Vigilància Duanera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona