Política

Almenys un detingut a Valls en l'operatiu contra el gihadisme

Els Mossos d'Esquadra estan escorcollant dos habitatges a la capital de l'Alt Camp de des les 6 del matí

Els Mossos d'Esquadra estan escorcollant aquest dimecres almenys dos habitatges de Valls dins l'operació contra el terrorisme gihadista que ha desplegat a l'àrea metropolitana de Barcelona i a la capital de l'Alt Camp. En concret, des de les 6 del matí, els Mossos estan desplegats al carrer Marià Codina i a la carretera de Tarragona de Valls.

Al carrer Marià Codina, entre el passeig dels Caputxins i la carretera del Pla, hi ha diverses unitats de la policia catalana que escorcollen una casa amb entrades i sortides contínues. En el dispositiu també hi ha la unitat canina de detecció d'explosius i membres de desactivació dels Tedax. Segons els Mossos d'Esquadra, fins al moment s'han fet a Catalunya 10 entrades, dues d'elles a Valls, i 10 detencions, almenys una també a la capital de l'Alt Camp.

L'operació s'està duent a terme des de les 6 del matí i abasta en conjunt diversos municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la demarcació de Tarragona. També hi ha hagut detencions a Sabadell, al barri de Ca n'Angada de Terrassa, a Sant Quirze del Vallès i a Barcelona. La policia també confirma que l'operació no està tancada.

Segons han informat els Mossos a través d'un comunicat, l'operatiu el porten a terme equips especials d'intervenció dels del cos i està dirigit pel Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional. Els detinguts estan acusats, entre d'altres delictes, de pertinença a organització terrorista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia