Cosa de dos, a Santa Pau
L'actual alcalde i l'exalcaldessa es tornen a disputar la presidència de l'Ajuntament
Amb quatre anys, s'ha superat el període de durs enfrontaments
A Santa Pau, les eleccions del 2011 van clarificar i molt el mapa polític de l'Ajuntament, després d'uns quants anys convulsos i polèmics en aquest àmbit. ERC, sota una marca blanca, Units per Santa Pau, amb Pep Companys al capdavant, relegava a l'oposició amb un sol regidor de diferència la fins aleshores alcaldessa, Esther Badosa. Ara tots dos tornen a ser els caps de llista dels respectius partits, però, a diferència de l'altra vegada, Badosa es presenta sense el llastre dels anys en què va ser a les llistes del partit assembleari ara desarticulat Alternativa per la Garrotxa. Pep Companys també ha renovat la llista, amb diverses persones joves als primers llocs i creant un equip extens, de fins a dinou membres.
De fet, no és època d'alegries pressupostàries i, per tant, els programes giren a l'entorn de propostes per potenciar els equipaments i serveis existents, els flamants com el nou consultori mèdic i el nou local de joves i els ja existents com les instal·lacions del poliesportiu. L'eficiència energètica als equipaments municipals i la millora del servei de recollida i tractament de deixalles és una altra de les grans apostes per reduir costos i per evitar problemes com els que hi ha hagut aquest mandat en alguna de les àrees de recepció de deixalles.
La principal aposta de Junts per Santa Pau i de CiU és la participació ciutadana. I, en el cas dels primers, preveuen la creació d'una regidoria dedicada expressament a fomentar-la. I és que tots dos partits volen que els projectes col·lectius que s'impulsin durant el pròxim mandat siguin el màxim de debatuts i consensuats amb els veïns del poble. Amb regidoria o sense, doncs, el nou Ajuntament apostarà per millorar la comunicació amb els veïns perquè estiguin informats i fomentar així la seva implicació.