Política

XAVIER SOY I SOLER

ALCALDE DE BESCANÓ (CIU)

“El bagatge acumulat no el puc tancar en un calaix”

Després de set mandats amb majoria absoluta, confia que CiU farà un bon paper

La línia de molt alta tensió, un molt mal record

Després de set mandats aconseguint la majoria absoluta, Xavier Soy assegurava ahir a El Punt Avui Televisió que “a la vida a vegades cal prendre decisions i, després de 28 anys d'alcalde, és bo que hi hagi una renovació generacional”. Afirma, però, que no està cansat i que tampoc ha perdut la il·lusió ni les ganes de treballar. “L'experiència i el bagatge acumulat d'aquests anys no els puc tancar en un calaix, l'haig d'oferir. Continuaré treballant pel poble i pel país.” Malgrat que no sigui ell el candidat, confia que “CiU farà un bon paper a Bescanó i continuarà governant”.

Tot i que la majoria de la gent treballa fora del municipi, Soy es va mostrar colpit pel tancament de la fàbrica Grober: “Ha estat una patacada seriosa. Estem treballant tots plegats per trobar una alternativa.”

També hi va haver temps per parlar del passat. Tot i assegurar que només es vol endur de record els bons moments, va parlar de la MAT i del moment en què es va voler instal·lar un centre de menors al poble, “dos cigrons a la sabata que m'han fet molt de mal”. Creu que els alcaldes afectats pel pas de la línia de molt alta tensió ho han passat molt malament: “Sobretot per la incomprensió. Per voler millorar el traçat, la gent interpreta que tu hi estàs d'acord”, es va lamentar.

Parlant de la variant de Bescanó, va defensar la tasca del conseller Santi Vila, amb “unes obres que han ajudat a reduir el nombre de punts conflictius de la carretera”, i es va mostrar convençut que en el pròxim mandat “la variant serà una realitat”.

Va denunciar que “pels serveis que fem no estem ben finançats ni els ajuntaments ni el país”. Amb 64 anys, i després de dedicar mitja vida al seu poble, creu que ha de dedicar-se “una mica més a la família i a les aficions personals, com ara tocar el meu clarinet, que em fa molta il·lusió”. Sense deixar de treballar per Bescanó, ja que “es poden fer moltes coses sense ser alcalde”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona