Política

La bandera espanyola de Calldetenes dura un dia

L'Ajuntament es va veure obligat a penjar-la després que l'alcalde hagi rebut una primera multa que ha de pagar de la seva butxaca

Durant la primera nit va desaparèixer del pal del consistori

La bandera espanyola no ha aguantat ni 24 hores en un dels pals de l'ajuntament de Calldetenes. El consistori osonenc es va veure obligat a penjar-la-hi en compliment d'una ordre del tribunal contenciós número 10 de Barcelona. L'ordre anava acompanyada d'una primera multa de 1.500 euros que ha de pagar l'alcalde, Marc Verdaguer (CiU), de la seva butxaca, amb l'advertiment que si s'acabés pagant amb diners de l'Ajuntament es podria incórrer en un delicte. L'Ajuntament tenia deu dies per complir l'ordre.

Arribats a aquest punt i després d'un llarg litigi desobeint les ordres judicials, l'alcalde va considerar que havia arribat el moment de no jugar-s'hi el patrimoni personal i complir la llei. Perquè la llei de banderes, tot i que a Catalunya la compleixen molt pocs municipis, deixa ben clar que l'espanyola ha d'onejar al pal principal de l'ajuntament. Abans, però, al ple de dilluns va voler que els tres grups representats al consistori, CiU, ERC i PeM-CUP, li fessin costat en la seva decisió. I així va ser.

Des de l'oposició, Xanti Domènech, d'ERC, va reiterar que “des del primer dia hem estat al teu costat en aquest tema, fins que diguessis prou”. Domènech va felicitar Verdaguer per la seva “valentia”. “La decisió que prenguis l'acceptarem”, va acabar dient. Per la seva part, Miquel Erra, de PeM-CUP, socis de govern de CiU, també va començar felicitant l'alcalde i va afegir que després d'escoltar les entitats sobiranistes del poble, va concloure que s'hauria de penjar la bandera espanyola, tot deixant clar que “no ens representa”. Des de CiU, Josep Maria Brachs també va donar suport a la decisió de l'alcalde. I és que si no es penjava ara la bandera en pocs dies podia arribar a Verdaguer una altra multa de 1.500 euros.

De tota manera, alhora que es penjava la bandera que de seguida va desaparèixer, al peu del pal s'hi va instal·lar un cartell que diu: “La bandera espanyola oneja en aquest ajuntament per imposició de l'Estat espanyol i en contra de la voluntat de la majoria de Calldetenes.”

Paral·lelament s'està en converses entre la secció local de l'ANC i els tres grups municipals amb representació a l'Ajuntament per, entre tots, fer una recollida de fons per recaptar els 1.500 euros i així evitar que l'alcalde, Marc Verdaguer, se'ls
hagi de treure de la seva butxaca.

LA XIFRA

1.500
euros
és el que ha de pagar de la seva butxaca l'alcalde de Calldetenes per incompliment de la llei de banderes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.